A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor cuvée száraz vörösbor

MONTENUOVO CUVÉE 2019

Polci ár:
3.790 Ft
Egységár: 5.053,33 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
3.714 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
Művészi címkével ellátott, klasszikusan elegáns és nemes karakterű, prémium száraz vörösbor, mely a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Birtokborunk névadója Montenuovo Nándor herceg. A bor klasszikusan elegáns, nemes karakter, a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.

Illatában először az intenzív hordófűszerek jönnek: az étcsokoládé, a vanília és a kapucsínó, majd visszafogottan az érett meggyes jelleg az, ami jellemzi. Íze izgalmasan komplex, főleg az érett, pirosbogyós világ uralja, például az érett cseresznye és a hecsedli. Tanninjai markánsak ugyan, de szerethetően érettek. Hosszú, kicsit fanyar lecsengése cédrusos jegyekkel zárul.

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Montenouvo Cuvée-ről Székely Csaba írt, itt olvasható.

A mű címe: Művészet

Adatok

Évjárat 2019
Stílus Testes vörösbor
Ételpárosítás Sültek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 15v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Gombás dűlő, Mandolás dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Cabernet Franc, Merlot, Syrah
BORKÉSZÍTÉS A fajtákat és a dűlők termését különállóan kezeltük, vinifikáltuk. Az erjesztés kezdetben nyílt, majd zárt körfejtéssel történt. 14-25 napig héjon tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. Hordós érlelés 12 hónapig tartott, 80%-uk 225 literes magyar tölgyfa-hordókban, 20% ászok hordókban. A tételek házasítása után a cuvée-t még tartályban érleltük.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 15 -16˚C

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!