A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka

A Vylyanról

A VYLYAN PINCÉSZETRŐL ÉS A VYLYAN TERASZRÓL


1. Mikor alapították a Vylyan Pincészetet?

A Vylyan alapbirtokot 1988-ban vásárolta az alapító Debreczeni Pál, amely az évek során folyamatosan bővült. 1994-ben került sor az első bor, egy Villányi Kékoportó palackozására, amely azonnal rangos nemzetközi díjat is nyert.

2. Hol található a Vylyan Pincészet?

Pincészetünk és a hozzá tartozó szőlőbirtok Kisharsányban található, Villány és Siklós között, Magyarország legmelegebb és legnaposabb területén, a villányi borvidéken.

3. Mit jelent a Vylyan szó?

A mai Villányt a római korban Viliannak hívták, amelyre XV. századi iratok Vylyan néven hivatkoznak. A Vylyan tehát Villány római kori neve középkori írásmód szerint. Helyes kiejtése: Vilián.

4. Milyen szőlőfajtákat termesztenek a Vylyan birtokon?

A 120 hektáros birtokon 13 fajta szőlőt termesztünk, amelyekből 19 féle bort készítünk. Bizonyos borfajtákból egyszerre akár több évjárat is elérhető, így kínálatunk még ennél is gazdagabb.

A birtokon termesztett fajták: Rizling, Chardonnay, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Kadarka, Kékfrankos, Kékoportó és egy ősi magyar szőlőfajta, a Csóka.

5. Mikor látogatható a Vylyan Pincészet?

A Vylyan Teraszon csütörtöktől vasárnapig melegkonyha is működik, így nem csak borkóstolóra, hanem akár ebédre vagy vacsorára is érdemes betérni hozzánk. A mindenkori nyitva tartás szezonálisan változhat, ezért mielőtt útnak indulnak, célszerű informálódni Facebook-oldalunkon. Pincelátogatáshoz célszerű előzetesen bejelentkezni telefonon vagy e-mailben. Kapcsolatfelvételhez kérjük, kattintson ide!

6. Lehet-e helyben bort vásárolni?

Igen, a Vylyan webshopban található valamennyi borunk és minden egyéb kiegészítő megvásárolható helyben a pincészetnél. Forduljon bizalommal a Vylyan Terasz munkatársaihoz, akik összeállítják a rendelését, amit ott helyben készpénzben vagy bankkártyával is kifizethet és azonnal át is vehet.