A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka

Mandulás 2021

Ár:
9.390 Ft (7.394 Ft + ÁFA)
Egységár: 12.520,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 db -tól:
9.202 Ft / db
Elérhetőség: Hamarosan érkezik
Szállítási idő: 5-7 munkanap

Előrendelhető, várható szállítási idő 2025.07.15.

Villányi etalon bor modernül megfogalmazva, amolyan ízig-vérig Villányi Franc.

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:db

Leírás

„Élénk vörös bogyós gyümölcsök, kaliforniai paprika és friss fű aromái bontakoznak ki a pörkölt tölgy jegyeire épülve. A korty lágy, szemcsés tanninokat kínál, melyeket egy finom dohányos karakter kísér a hűsítő lecsengésben.” - DWWA 2025 Kóstolási jegyzet

A szőlő a Mandolás és a Gombás dűlőinkből származik. A Cabernet Franc fajta Villányban találta meg természetes otthonát, borát ezért Villányi Franc-nak hívjuk és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője.

Franc. A frissítő korty további kóstolásra csábít, a sötétbogyós gyümölcsösséget étcsokoládéra emlékeztető ízjegyek teljesítik ki. Egyensúly, hosszú korty, intenzitás, komplexitás – nomenest omen.

Adatok

Évjárat 2021
Stílus Testes vörösbor
Űrtartalom 0.75L
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Mandolás dűlő l Gombás dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Cabernet Franc
BORKÉSZÍTÉS A szőlőt válogatott szürettel, kíméletesen dolgoztuk fel. Az erjesztés és a héjon tartás 21 napig tartott. A színbort, préselés nélkül tartályban fejtettük, majd lebontottuk az almasavat. Utána 500 és 225 literes hordókban fejtettük. 10%-ban francia, 90%- ban pedig magyar tölggyel dolgoztunk. Az érlelés 15 hónapig tartott.
ÉVJÁRAT A 2021-es évjárat szokatlanul hűvös tavaszát bőséges nyári napsütéses időszak követte. Ez behozta a szőlő fejlődésbéli elmaradását, így a szüreti időpontok a „régi időket” idézték. A nyári meleg és a mérsékelt csapadék kellemes aromaanyagok kialakulását tette lehetővé. A napsütéses szeptembert követő hűvösebb októberi időjárás hozzájárult az élénkebb savak kialakulásához, ami lendületes, vibráló borokat eredményez majd ebből az évjáratból.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET Fektetve, napfénytől védett helyen, lehetőleg állandó hőmérsékleten (optimálisan kb.13-15°C-on) tároljuk.

Ételek

Nagyvad ételekhez vagy rafinált sültekhez, például erdeigyümölcs redukcióval ajánljuk. Fekete csokoládés desszertekhez is érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó termékek