A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor portugieser száraz vörösbor

MACSKA PORTUGIESER 2023

Ár:
2.190 Ft
Egységár: 2.920,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
2.146 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
Ízig-vérig Portugieser, szomjoltó, kedves, simulékony, tele piros bogyós gyümölcsösséggel.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Színe megkapóan élénk, áttetszően meggyvörös. Illatában intenzív piros bogyós gyümölcsök jelennek meg, amit a korty is visszaigazol. Lendületes, szomjoltó, könnyed. Tanninjai nem megterhelőek, inkább selymes savai a meghatározóak. A borvidék legjellemzőbb fajtája, a Portugieser a macska szerepét kapta az Ördögszántotta hegy legendájából.

Díjak: 

55. Villányi Borverseny 2024: Aranyérem

Adatok

Évjárat 2023
Stílus Könnyedebb vörösbor
Ételpárosítás Tésztaételek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 12.42v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Városhegy-dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Portugieser
BORKÉSZÍTÉS Alkalmazkodva a fajta adottságaihoz, az élénk gyümölcsösség érdekében a leszüretelt szőlő héjon tartása rövid ideig, 10-11 napig tartott, 25-26°C körül hőmérsékleten. Az almasav bontása tartályban, majd az érlelés is tartályban történt.
ÉVJÁRAT A 2023-as évben a virágzás a megszokott időben történt, de elhúzódó volt. Az elmúlt évjáratok után az idei évben a természet részben pótolta a hiányzó csapadékot, hiszen tavasszal és nyáron jelentős mennyiség esett. Növényvédelmi szempontból sok kihívást jelentett az év, azonban időben cselekedtünk, így szőlőink egészségesek maradtak. Augusztus második felétől valódi nyári időjárás volt, ami gyakorlatilag az egész szüret alatt folyamatosan tartott. Ennek köszönhetően a szőlő az átlagos időben érte el a fejlődési szakaszait. A csapadékmentes, meleg napok mind a szőlő érésére, mind pedig a szüreti napok szervezhetőségére pozitív hatást gyakoroltak. Esős nap ebben az évjáratban nem befolyásolta a betakarítást, amiért nagyon hálásak vagyunk! Szép, érett, kivételesen jó beltartalmú szőlőket szüreteltünk, amelyek üde savú és gyümölcsös ízekkel, illatokkal rendelkező borokat eredményeztek. Bizonyos fajták esetében az évjárat jó érlelhetőséget is előrevetít.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 12 -13˚C

Ételek

Pizzákhoz, pasztákhoz, paradicsomos ételekhez, vagy akár könnyed salátákhoz is ajánljuk.