MERLOT 2021
| Egységár: | 4.786,67 Ft/Liter |
| Kartonár: |
6 palack -tól:
3.518 Ft / palack
|
| Elérhetőség: | Raktáron |
| Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
| Művészi címkével ellátott, prémium száraz vörösbor, melynek gyümölcsössége az érett meggyet idézi, amit a kakaópor fűszeressége egészít ki. | |
Leírás
Intenzív, karakteres fajtabor, ahol a selymes, lendületes savak viszik a prímet. Gyümölcsössége az érett meggyet idézi, amit a kakaópor
fűszeressége egészít ki. Elegáns bor hosszú, meleg lecsengéssel.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Merlotról Szabó T. Anna írt, itt olvasható.
A mű címe: A vallomás bora
Díjak:
55. Villányi Borverseny 2024: Aranyérem
Berliner Wine Trophy 2024: Aranyérem
Adatok
| Évjárat | 2021 |
| Stílus | Könnyedebb vörösbor |
| Ételpárosítás | Sültek |
| Űrtartalom | 0.75L |
| Alkohol | 14.34v/v% |
| CSOPORT | Száraz vörösbor |
| TERMŐHELY | Villányi borvidék | Gombás- és Mandolás-dűlő |
| SZŐLŐFAJTÁK | Merlot |
| BORKÉSZÍTÉS | A Gombás- és Mandolás dűlők karakteres, fajtajelleges termését, s a két külön érlelt tétel házasítását palackoztuk „merlónkban”. A héjon erjesztés 20 és 24 napig tartott, s 26-27°C fokon történt, az extrakció elősegítésére nyílt-, majd az utolsó harmadban zárt körfejtést alkalmaztunk. Az almasav bontása természetes kultúrával, tartályban történt. 13 hónapig 225 literes magyar tölgyfahordókban érleltük. Származásuk:zempléni és mecseki, s egy kevéske, 3%-nyi amerikai tölgy. |
| ÉVJÁRAT | A 2021-es évjárat szokatlanul hűvös tavaszát bőséges nyári napsütéses időszak követte. Ez behozta a szőlő fejlődésbéli elmaradását, így a szüreti időpontok a „régi időket” idézték. A nyári meleg és a mérsékelt csapadék kellemes aromaanyagok kialakulását tette lehetővé. A napsütéses szeptembert követő hűvösebb októberi időjárás hozzájárult az élénkebb savak kialakulásához, ami lendületes, vibráló borokat eredményez majd ebből az évjáratból. |
| FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 13˚C |
