VÖRÖS VARIÁCIÓ 2021
Egységár: | 5.586,67 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
4.106 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
A bor variáció - érlelés témában. Tartály és amfóra a hordó helyett. Frissítő, eleven korty, ami kendőzetlenül tárja elénk a borvidék arcát. Fűszeres, meleg gyümölcsösség, amit a villányi szőlő „hoz”. Legyen benne örömük! |
Leírás
Régóta izgat bennünket Villány kendőzetlen arca. A borok tartályban és amfórában értek, fejlődtek. A négy fajta, a Franc, a Csóka, a Kékfrankos és a Syrah egymást kiegészítve, egymással játszva alakítják ki a feszes egyensúlyt, ami a bort jellemzi, a korty frissítő. A fűszeres, meleg gyümölcsösséget a villányi szőlő adja - hordóhatás nélkül. Legyen benne örömük!
Díjak:
Decanter World Wine Awards, London 2023: Ezüstérem
Adatok
Évjárat | 2021 |
Stílus | Könnyedebb vörösbor |
Ételpárosítás | Sültek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 14v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék |
SZŐLŐFAJTÁK | 40% Cabernet franc, 25% Csókaszőlő, 23% Kékfrankos, 12% Syrah |
BORKÉSZÍTÉS | A Vylyan Vörös Variáció egy olyan házasítás, amelynek alapját magyar fajták adják, úgy mint a Kékfrankos és a Csókaszőlő. Ezek a fajták amfórákban, és lélegző edényekben érlelődtek, megadva a teret a fejlődésnek és megtartva a fajták egyedi aromatikáját, fajtakarakterét. Szintén porózus edényben érlelődött Syrah-t tettünk hozzá, emelve a bor fűszerességét. Az idei évjáratban először szüreteltünk a Dobogó dűlőről Cabernet franc-t, amit szintén a házasításhoz tettünk. A született bor nagyon különleges, egyedi íz és illatvilágú lett, amit szerettük volna maximálisan megőrizni, ezért acéltartályban érleltük. |
ÉVJÁRAT | A 2021-es évjárat szokatlanul hűvös tavaszát bőséges nyári napsütéses időszak követte. Ez behozta a szőlő fejlődés béli elmaradását, így a szüreti időpontok a „régi időket” idézték. A nyári meleg és a mérsékelt csapadék kellemes aromaanyagok kialakulását tette lehetővé. A napsütéses szeptembert követő hűvösebb októberi időjárás hozzájárult az élénkebb savak kialakulásához, ami lendületes, vibráló borokat eredményez majd ebből az évjáratból. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 16-17˚C-on ajánljuk. |
Ételek
Jól illik fűszeres ételekhez, például rozé kacsamellhez vagy töltött csirkéhez, de zöldségraguk kísérőjeként sem vall szégyent.