A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor száraz vörös

VÖRÖS VARIÁCIÓ 2021

Ár:
4.190 Ft
Egységár: 5.586,67 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
4.106 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap

A bor variáció - érlelés témában. Tartály és amfóra a hordó helyett. Frissítő, eleven korty, ami kendőzetlenül tárja elénk a borvidék arcát. Fűszeres, meleg gyümölcsösség, amit a villányi szőlő „hoz”. Legyen benne örömük!

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Régóta izgat bennünket Villány kendőzetlen arca. A borok tartályban és amfórában értek, fejlődtek. A négy fajta, a Franc, a Csóka, a Kékfrankos és a Syrah egymást kiegészítve, egymással játszva alakítják ki a feszes egyensúlyt, ami a bort jellemzi, a korty frissítő. A fűszeres, meleg gyümölcsösséget a villányi szőlő adja - hordóhatás nélkül. Legyen benne örömük!

Díjak:

Decanter World Wine Awards, London 2023: Ezüstérem

Adatok

Évjárat 2021
Stílus Könnyedebb vörösbor
Ételpárosítás Sültek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 14v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék
SZŐLŐFAJTÁK 40% Cabernet franc, 25% Csókaszőlő, 23% Kékfrankos, 12% Syrah
BORKÉSZÍTÉS A Vylyan Vörös Variáció egy olyan házasítás, amelynek alapját magyar fajták adják, úgy mint a Kékfrankos és a Csókaszőlő. Ezek a fajták amfórákban, és lélegző edényekben érlelődtek, megadva a teret a fejlődésnek és megtartva a fajták egyedi aromatikáját, fajtakarakterét. Szintén porózus edényben érlelődött Syrah-t tettünk hozzá, emelve a bor fűszerességét. Az idei évjáratban először szüreteltünk a Dobogó dűlőről Cabernet franc-t, amit szintén a házasításhoz tettünk. A született bor nagyon különleges, egyedi íz és illatvilágú lett, amit szerettük volna maximálisan megőrizni, ezért acéltartályban érleltük.
ÉVJÁRAT A 2021-es évjárat szokatlanul hűvös tavaszát bőséges nyári napsütéses időszak követte. Ez behozta a szőlő fejlődés béli elmaradását, így a szüreti időpontok a „régi időket” idézték. A nyári meleg és a mérsékelt csapadék kellemes aromaanyagok kialakulását tette lehetővé. A napsütéses szeptembert követő hűvösebb októberi időjárás hozzájárult az élénkebb savak kialakulásához, ami lendületes, vibráló borokat eredményez majd ebből az évjáratból.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 16-17˚C-on ajánljuk.

Ételek

Jól illik fűszeres ételekhez, például rozé kacsamellhez vagy töltött csirkéhez, de zöldségraguk kísérőjeként sem vall szégyent.