Rozé Variáció 2023
Ár:
3.490 Ft
(2.748 Ft + ÁFA)
Egységár: | 4.653,33 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
3.420 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
A legújabb évjáratú 2023-as RozéVariációnk a maga figyelemreméltó struktúrájával és minerálisan sós jellegével karakteres élményt nyújt. Ha gyümölcsös jegyeket keresünk, a fanyar grapefruit és a ribizli illata, íze tűnik elő. Elegáns és komplex, néhány éves palack érlelésre is alkalmas, hiszen egy része hordóban érett. |
Leírás
Figyelemreméltó struktúrával rendelkező, minerálisan sós bor, ami kellemesen hűsít. A könnyed rozéktól eltérően elsősorban nem a gyümölcsösségen van a hangsúly-hasonlít egy komoly fehérborhoz. Ha gyümölcs, akkor fanyar grapefruit és ribizli illatban, ízben egyaránt. Összetettsége miatt végig kísérhet egy teljes menüsort, és bátran érlelhetjük is még néhány évet, meghálálja
Adatok
Évjárat | 2023 |
Stílus | Könnyed rozé |
Ételpárosítás | Szárnyasok |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 12.38v/v% |
CSOPORT | Száraz rozé bor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék, Mandolás és Gombás dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | 100% Pinot noir |
BORKÉSZÍTÉS | A szőlőt kézzel ládákba szüreteltük, majd kíméletesen préseltük. A bor készítéséhez kizárólag színmustot használtunk. A mustot 16-18̊ C-on hűtve erjesztettük. Az erjedést követően a bort kén nélkül seprőn tartottuk 4 hónapig és ezzel párhuzamosan a tétel 20%-át többed töltésű magyar tölgyfahordóba fejtettük. A hordós és a tartályos érlelés során a seprőt heti rendszerességgel kevergettük. Az érlelés végén a borokat újra egy tartályba fejtettük, minimálisan derítettük. |
ÉVJÁRAT | A 2023-as évben a virágzás a megszokott időben történt, de elhúzódó volt. Az elmúlt évjáratok után az idei évben a természet részben pótolta a hiányzó csapadékot, hiszen tavasszal és nyáron jelentős mennyiség esett. Növényvédelmi szempontból sok kihívást jelentett az év, azonban időben cselekedtünk, így szőlőink egészségesek maradtak. Augusztus második felétől valódi nyári időjárás volt, ami gyakorlatilag az egész szüret alatt folyamatosan tartott. Ennek köszönhetően a szőlő az átlagos időben érte el a fejlődési szakaszait. A csapadékmentes, meleg napok mind a szőlő érésére, mind pedig a szüreti napok szervezhetőségére pozitív hatást gyakoroltak. Esős nap ebben az évjáratban nem befolyásolta a betakarítást, amiért nagyon hálásak vagyunk! Szép, érett, kivételesen jó beltartalmú szőlőket szüreteltünk, amelyek üde savú és gyümölcsös ízekkel, illatokkal rendelkező borokat eredményeztek. Bizonyos fajták esetében az évjárat jó érlelhetőséget is előrevetít. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 12-14˚C-on ajánljuk |
Ételek
Aperitifnek remek választás, például szárnyas és halas grill ételek, rafinált saláták kiválókísérője.