MONTENUOVO 2016 1,5 l
Egységár: | 6.660,00 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
9.790 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
Művészi címkével ellátott, klasszikusan elegáns és nemes karakterű, prémium száraz vörösbor, mely a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.
|
Leírás
Birtokborunk névadója Montenuovo Nándor herceg. A bor klasszikusan elegáns, nemes karakter, a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.
A bor indító illata és a korty hosszú lecsengése egyaránt hecsedlire és vajkaramellára rímel. A frissítő savak markáns, durvább bársonyt idéző textúrában teljesednek ki. A bor ízvilága fahéjas feketeszederre emlékeztet.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Villányi Montenouvo Cuvée-ről Székely Csaba írt, itt olvasható.
A mű címe: Művészet
Adatok
Évjárat | 2016 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Sültek |
Űrtartalom | 1.75L |
Alkohol | 13.56v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Dobogó -, Mandolás- és Városhegy-dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Merlot (42,51 %), Zweigelt (36,34%), Kékfrankos (21,15%) |
BORKÉSZÍTÉS | A fajtákat és a dűlők termését különállóan kezeltük, vinifikáltuk. Az erjesztés kezdetben nyílt, majd zárt körfejtéssel történt.14-25 napig héjon tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. Hordós érlelés 13-15 hónapig tartott, 80%-uk 225 literes magyar tölgyfa-hordókban, 20% ászok hordókban. A tételek házasítása után a cuvée-t még tartályban érleltük. |
ÉVJÁRAT | A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget. Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 16 -17˚C |