A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor cuvée száraz vörösbor

MONTENUOVO 2016 1,5 l

Ár:
9.990 Ft (7.866 Ft + ÁFA)
Egységár: 6.660,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
9.790 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap

Művészi címkével ellátott, klasszikusan elegáns és nemes karakterű, prémium száraz vörösbor, mely a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.

 

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Birtokborunk névadója Montenuovo Nándor herceg. A bor klasszikusan elegáns, nemes karakter, a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.

A bor indító illata és a korty hosszú lecsengése egyaránt hecsedlire és vajkaramellára rímel. A frissítő savak markáns, durvább bársonyt idéző textúrában teljesednek ki. A bor ízvilága fahéjas feketeszederre emlékeztet.

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Montenouvo Cuvée-ről Székely Csaba írt, itt olvasható.

A mű címe: Művészet

Adatok

Évjárat 2016
Stílus Testes vörösbor
Ételpárosítás Sültek
Űrtartalom 1.75L
Alkohol 13.56v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Dobogó -, Mandolás- és Városhegy-dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Merlot (42,51 %), Zweigelt (36,34%), Kékfrankos (21,15%)
BORKÉSZÍTÉS A fajtákat és a dűlők termését különállóan kezeltük, vinifikáltuk. Az erjesztés kezdetben nyílt, majd zárt körfejtéssel történt.14-25 napig héjon tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. Hordós érlelés 13-15 hónapig tartott, 80%-uk 225 literes magyar tölgyfa-hordókban, 20% ászok hordókban. A tételek házasítása után a cuvée-t még tartályban érleltük.
ÉVJÁRAT A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget. Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 16 -17˚C

Ételek

A bor a komplexitása miatt igazi Jolly Joker, grillhúsok, pecsenyék de akár steakek méltó kísérője lehet.