A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka

Limited Villányi Franc 2018

Ár:
3.490 Ft (2.748 Ft + ÁFA)
Egységár: 4.653,33 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
3.420 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap

2018 kiemelkedő évjárat Villányban, az érett gyümölcsök és az elegáns savak együtt jellemzik borait. Illata többrétegű, az érett kökény és szeder, valamint a kakaópor jutott róla eszünkbe. A hordós érlelésből származóan leheletnyi dohányos, füstös jelleg érhető benne tetten.

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

A Villányi Franc borvidéki márka a villányi összefogás  gyümölcse – egyedi eredetvédelemmel rendelkezik, 100%-ban Cabernet Franc. A koncentrált és mégis frissítő korty az egyensúlyt és az eleganciát kínálja. Limitált kiadásként hozzuk forgalomba.

Adatok

Évjárat 2018
Stílus Testes vörösbor
Ételpárosítás Sültek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 14.46v/v%
CSOPORT Száraz Vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Mandolás dűlő, déli fekvés
SZŐLŐFAJTÁK Cabernet Franc 100%
BORKÉSZÍTÉS A héjon erjesztés zárt tartályban történt 22 napig, 26-28°C fokon, kezdeti nyílt, majd zárt körfejtéssel. Az almasav bontása már a héjon megtörtént, a törkölykalap alatt. Az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk:30 % új, 40% 1-2 éves, 30% idősebb hordó. A bort 13 hónapig érleltük hordóban.
ÉVJÁRAT Villányban biztosan az évtized kiemelkedő évjárata lesz a 2018-as, amely az augusztus 10-én megkezdett eddigi legkorábbi szüretünkről is emlékezetes lesz. Összességében meleg évjáratnak tekinthető, a száraz és az intenzíven csapadékos időszakok megfelelő ütemben váltották egymást. Volt 40 napig tartó medárdi időjárás, majd azt követő száraz meleg, korai fakadás, korai virágzás és robbanásszerű fejlődés. A szüreti hónapok augusztustól októberig sok napsütéssel kényeztettek bennünket, így gyönyörűen érett, de elegáns savakban gazdag szőlőket szüreteltünk.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 16-17˚C

Ételek

Vadételekhez, sültekhez, érett zsíros sajtokhoz ajánljuk!