KÉKFRANKOS 2021
Egységár: | 3.586,67 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
2.636 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
Élénk, vibráló savait a frissen szedett meggy gyümölcsössége testesíti meg érintésnyi csokoládéval kiegészülve. Művészi címkével ellátott száraz, prémium vörösbor. |
Leírás
Egyik legkedvesebb borunk a kékfrankos. A fajta össze-téveszthetetlen arcát őszintén, tisztán mutatja, s jellegzetes, élénk savainak köszönhetően izmos, életerős bort ad. Ezért szeretjük.
Kirobbanóan élénk savait a frissen szedett meggy gyümölcsössége testesíti meg érintésnyi csokoládéval kiegészülve.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Villányi Kékfrankosról Cserna Szabó András írt, itt olvasható.
A mű címe: Az ifjú főpék és a tenger
Adatok
Évjárat | 2021 |
Stílus | Könnyedebb vörösbor |
Ételpárosítás | Fűszeres ételek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 13v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Városhegy-dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Kékfrankos |
BORKÉSZÍTÉS | Az erjesztés zárt tartályban történt, napi két rövid körfejtéssel. A héjon tartás és az erjesztés 10 napig tartott. Az érlelés 10%-ban 500 literes, magyar tölgyből készült hordókban történt, 5% kerámia edényben, 85%-a pedig ászokhordóban. 12 hónapos érlelés után a különböző edényzetekből a borokat házasítottuk, derítettük majd palackoztuk. |
ÉVJÁRAT | A 2021-es évjárat szokatlanul hűvös tavaszát bőséges nyári napsütéses időszak követte. Ez behozta a szőlő fejlődésbéli elmaradását, így a szüreti időpontok a „régi időket” idézték. A nyári meleg és a mérsékelt csapadék kellemes aromaanyagok kialakulását tette lehetővé. A napsütéses szeptembert követő hűvösebb októberi időjárás hozzájárult az élénkebb savak kialakulásához, ami lendületes, vibráló borokat eredményez majd ebből az évjáratból. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 13˚C |