A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor fehér száraz

Fehér Variáció 2023

Ár:
4.190 Ft (3.299 Ft + ÁFA)
Egységár: 5.586,67 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
4.106 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
A bor szépen nyílik, citrom- és narancshéjra emlékeztető ízjegyekkel, valamint egy leheletnyi sóssággal zárul.
Menny.:palack

Leírás

Illatban érett, fehér húsú gyümölcsökkel nyit a bor, a háttérben némi citrusos, fehér virágos (akác és bodzavirág) világgal. Kóstolva játékos, eleven, mégis tartalmas, krémes korttyal találkozunk. A bor szépen nyílik, citrom- és narancshéjra emlékeztető ízjegyekkel, valamint egy leheletnyi sóssággal zárul. Fiatal bor, amely meghálálja a türelmet. Bontás után érdemes várni vele egy fél órát, hogy (a megfelelő hőmérsékleten - 12 C fokon) teljes valójában tudja megmutatni a borvidék egy ritkán látott arcát.

Adatok

Évjárat 2023
Stílus Könnyed fehérbor
Ételpárosítás Sajtok
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 12.5v/v%
CSOPORT Száraz fehérbor
TERMŐHELY Villányi borvidék
SZŐLŐFAJTÁK 50% Chardonnay, 50% Pinot blanc
BORKÉSZÍTÉS A szőlőt kézzel ládákba szüreteltük, majd kíméletesen préseltük. A bor készítéséhez kizárólag színmustot használtunk. A Chardonnay mustot 16-20˚C-on, hordóban erjesztettük. Az erjedést követően a bort hozzáadott kén nélkül seprőn tartottuk 5 hónapig. Hetente kevergettük a seprőt. A chardonnay 500 literes új magyar tölgyfahordóban, és kerámia edényben érett. A Pinot blanc-t kíméletes feldolgozás mellett teljesen reduktív technológiával készítettük. Az érlelés végén a borokat újra egy tartályba fejtettük, minimálisan derítettük, majd palackoztuk.
ÉVJÁRAT A 2023-as évben a virágzás a megszokott időben történt, de elhúzódó volt. Az elmúlt évjáratok után az idei évben a természet részben pótolta a hiányzó csapadékot, hiszen tavasszal és nyáron jelentős mennyiség esett. Növényvédelmi szempontból sok kihívást jelentett az év, azonban időben cselekedtünk, így szőlőink egészségesek maradtak. Augusztus második felétől valódi nyári időjárás volt, ami gyakorlatilag az egész szüret alatt folyamatosan tartott. Ennek köszönhetően a szőlő az átlagos időben érte el a fejlődési szakaszait. A csapadékmentes, meleg napok mind a szőlő érésére, mind pedig a szüreti napok szervezhetőségére pozitív hatást gyakoroltak. Esős nap ebben az évjáratban nem befolyásolta a betakarítást, amiért nagyon hálásak vagyunk! Szép, érett, kivételesen jó beltartalmú szőlőket szüreteltünk, amelyek üde savú és gyümölcsös ízekkel, illatokkal rendelkező borokat eredményeztek. Bizonyos fajták esetében az évjárat jó érlelhetőséget is előrevetít.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 12-14˚C-on ajánljuk

Ételek

Behűtve fogyasszuk, de figyeljünk arra, hogy a bor hőmérséklete ne legyen túl hideg! Jól illik pl. halételekhez, spárgás vagy sáfrányos rizottóhoz, lágy sajtokhoz.