A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka

Villányi FRANC 2016 1,5 L

Ár:
11.900 Ft
Egységár: 7.933,33 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
11.662 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
Művészi címkével ellátott prémium vörösbor, melyet érett és puha, mégis elegáns illat és korty jellemez, összetettségét pedig hosszan kibomló sokrétű ízek mutatják.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

A Villányi Franc borvidéki márka a villányi összefogás gyümölcse, s egyedi eredetvédelmű, 100% cabernet franc-t takar.  A fajta a színtiszta Villányi mészkőben gyökeret verve örök hazára talált. Ahogyan mi is.

Mély, érett, puha, mégis elegáns illat és korty jellemzi.  Összetettségét hosszan kibomló sokrétű ízek mutatják, úgy mint a kék szilváé friss és aszalt formában egyaránt, a dohányé és a csokoládéé. Tanninjai markánsak, de mégis bársonyosak és elegánsak.  Beltartalma miatt most és akár tíz év múlva is élményt nyújt fogyasztójának.

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Franc-ról Grecsó Krisztián írt, itt olvasható.

A mű címe: Villányi Franc

Adatok

Évjárat 2016
Stílus Testes vörösbor
Ételpárosítás Sajtok
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 13.64v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Mandolás-dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Cabernet Franc
BORKÉSZÍTÉS Az évjárat (októberi lehűlés) hatására a szőlő hidegen érkezett a pincébe, így a hideg áztatást alkalmaztuk a gyümölcsösség kiemelése érdekében. A héjon erjesztés zárt tartályban történt 25 napig, 26-28°C fokon, kezdeti nyílt, majd zárt körfejtéssel. Az almasav bontása már a héjon megtörtént, a törkölykalap alatt. Az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk:30 % új, 40% 1-2 éves, 30% idősebb hordó. A bort 13 hónapig érleltük hordóban.
ÉVJÁRAT A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget. Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 16-17˚C

Ételek

Vadételekhez, rafináltabb sültekhez, érett zsíros sajtokhoz és nagyon csokoládés desszertekhez.