Villányi FRANC 2016 1,5 L
Egységár: | 7.933,33 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
11.662 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
Művészi címkével ellátott prémium vörösbor, melyet érett és puha, mégis elegáns illat és korty jellemez, összetettségét pedig hosszan kibomló sokrétű ízek mutatják. |
Leírás
A Villányi Franc borvidéki márka a villányi összefogás gyümölcse, s egyedi eredetvédelmű, 100% cabernet franc-t takar. A fajta a színtiszta Villányi mészkőben gyökeret verve örök hazára talált. Ahogyan mi is.
Mély, érett, puha, mégis elegáns illat és korty jellemzi. Összetettségét hosszan kibomló sokrétű ízek mutatják, úgy mint a kék szilváé friss és aszalt formában egyaránt, a dohányé és a csokoládéé. Tanninjai markánsak, de mégis bársonyosak és elegánsak. Beltartalma miatt most és akár tíz év múlva is élményt nyújt fogyasztójának.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Villányi Franc-ról Grecsó Krisztián írt, itt olvasható.
A mű címe: Villányi Franc
Adatok
Évjárat | 2016 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Sajtok |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 13.64v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Mandolás-dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Cabernet Franc |
BORKÉSZÍTÉS | Az évjárat (októberi lehűlés) hatására a szőlő hidegen érkezett a pincébe, így a hideg áztatást alkalmaztuk a gyümölcsösség kiemelése érdekében. A héjon erjesztés zárt tartályban történt 25 napig, 26-28°C fokon, kezdeti nyílt, majd zárt körfejtéssel. Az almasav bontása már a héjon megtörtént, a törkölykalap alatt. Az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk:30 % új, 40% 1-2 éves, 30% idősebb hordó. A bort 13 hónapig érleltük hordóban. |
ÉVJÁRAT | A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget. Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 16-17˚C |