SYRAH 2018
Egységár: | 6.520,00 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
4.792 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
Művészi címkével ellátott száraz prémium vörösbor, egy igazi fajtajelleges Syrah, összetett íz- és aromavilággal. |
Leírás
Mivel mással indíthat egy Syrah, mint fűszeres illattal? A 2018-as évjáratot a markáns gyümölcsösség jellemzi, itt elsősorban a fekteszeder, az áfonya és az érett meggy jegyei uralkodók. A hosszú, fűszeres kortyban finoman integrálódik a bors és a szegfűszeg teljessé téve a Syrah élményt.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Villányi Syrah-ról Háy János írt, itt olvasható.
A mű címe: Syrah, a gondűző borocska
Adatok
Évjárat | 2018 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Sültek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 14.08v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Mandolás-dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Syrah |
BORKÉSZÍTÉS | A syrah borban a fűszerességet, gyümölcsösséget és az érett tannint szeretnénk megjeleníteni. Intenzívebb erjesztés volt jellemző kis tételekben, 28-30 ̊C-on tartva, 10-16 napig. Az almasav bontása és az érlelés 225 literes barrique hordókban történt:1/3 rész új, 1/3 rész egy éves és 40% idősebb hordókban. A hordós érlelés 13 hónapig tartott. |
ÉVJÁRAT | Villányban biztosan az évtized kiemelkedő évjárata lesz a 2018-as, amely az augusztus 10-én megkezdett eddigi legkorábbi szüretünkről is emlékezetes lesz. Összességében meleg évjáratnak tekinthető, az időszakok megfelelő ütemben váltották egymást. Volt 40 napig tartó medárdi időjárás, majd azt követő száraz meleg, korai fakadás, korai virágzás és robbanásszerű fejlődés. A szüreti hónapok augusztustól októberig sok napsütéssel kényeztettek bennünket, így gyönyörűen érett, de elegáns savakban gazdag szőlőket szüreteltünk. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 17˚C |