A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor száraz vörösbor

SYRAH 2017

Ár:
4.890 Ft
Egységár: 6.520,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
4.792 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
Művészi címkével ellátott száraz prémium vörösbor, egy igazi fajtajelleges Syrah, összetett íz- és aromavilággal. 
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

A 2017 kiemelkedően szép évjárat Villányban. Ezt igazolja ez a fajtajelleges Syrah is, mely meleg tónusú és mély, sötétgyümölcsös világával varázsol el bennünket. A csokoládé itt inkább étcsokoládé, a bors inkább rózsabors, a málna inkább aszalt gyümölcsös jellegű, mint egy rafinált süteményben, de 

felfedezhetjük benne a dohányra és a fahéjra emlékeztető ízjegyeket is. Simogatóan bársonyos, koncentrált és hosszú lecsengésű, hosszú érlelésre is alkalmas. 

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Syrah-ról Háy János írt, itt olvasható.

A mű címe: Syrah, a gondűző borocska

Díjak:

Asia Wine Trophy 2022: Aranyérem

55. Villányi Borverseny 2024: Ezüstérem

Szent György-napi borverseny 2024: Aranyérem

VinAgora 2024: Aranyérem

Adatok

Évjárat 2017
Stílus Testes vörösbor
Ételpárosítás Sültek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 14v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Mandolás-dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Syrah
BORKÉSZÍTÉS A syrah borban a fűszerességet, gyümölcsösséget és az érett tannint szeretnénk megjeleníteni. Intenzívebb erjesztés volt jellemző kis tételekben, 28 ˚C-on tartva, 13-18 napig. Az almasav bontása és az érlelés 225 literes barrique hordókban történt:1/3 rész új, 1/3 rész egy éves és 40% idősebb hordókban (80% zempléni és mecseki, valamint 20% amerikai tölgyből). A hordós érlelés 13 hónapig tartott.
ÉVJÁRAT Ismét egy legek-éve:a leghidegebb tél, s az eddigi legkorábbi szüretkezdés! Gyermekkorunk emlékében élő igazi, hideg, hosszan tartó mínusz fokos telünk volt sok csapadékkal, de európai „kollégáinkkal” szemben nálunk fagykár szerencsére nem volt. A május végi virágzás után jó meleg nyár következett, szerencsére kellő csapadékkal. Mindez hozta magával a korai szüretet, amely augusztus 17-én indult a pinot noir rozé-szürettel. Érett, egészséges termést szüreteltünk, eddig nem tapasztalt szín gazdagsággal, szép beltartalommal.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 16-17˚C

Ételek

Vad- és marhaételek, akár fűszeresebb, egzotikusabb ételek, s zsíros sajtok méltó párja, de akár egy fekete csokoládés desszertet is megkíván.