SYRAH 2015 1,5 l
Egységár: | 8.660,00 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
12.730 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
Művészi címkével ellátott száraz prémium vörösbor, egy igazi fajtajelleges Syrah, összetett íz- és aromavilággal. |
Leírás
Igazi fajtajelleges Syrah, melyet kortyolva következő gondolatokat jegyeztük le: 70% étcsokoládé, mély, komoly, meleg tónusú sötét bogyós gyümölcsök (szeder és áfonya) jellemzik, fűszere a fahéj. Összetett íz-és aromavilága dekantálás vagy szellőztetés után bontakozik ki csak igazán!
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Villányi Syrah-ról Háy János írt, itt olvasható.
A mű címe: Syrah, a gondűző borocska
Adatok
Évjárat | 2015 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Sültek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 13v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Mandolás-dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Syrah |
BORKÉSZÍTÉS | Az évjárat (októberi lehűlés) hatására a szőlő hidegen érkezett a pincébe, így a hideg áztatást alkalmaztuk a gyümölcsösség kiemelése érdekében. A héjon erjesztés zárt tartályban történt 25 napig, 26-28°C fokon, kezdeti nyílt, majd zárt körfejtéssel. Az almasav bontása már a héjon megtörtént, a törkölykalap alatt. Az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk:30 % új, 40% 1-2 éves, 30% idősebb hordó. A bort 13 hónapig érleltük hordóban. |
ÉVJÁRAT | Kiváló, kiemelkedően napsütéses, magas hőösszegű hónapjaink voltak, a nyáron pár hőségriadóval. De a szőlők nem riadtak meg, egészen október közepéig száraz, meleg volt az időjárás. Szeptember elsején kezdődött a ’15-ös szüret, arányos, egyensúlyos, jó beltartalommal érkeztek be a szőlők. Élénkebb savú, vitális, „ropogós”-gyümölcshangsúlyos borok készültek. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 16-17˚C |