A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor rozé száraz

Rozé Variáció 2023

Ár:
3.490 Ft
Egységár: 4.653,33 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
3.420 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
A legújabb évjáratú 2023-as RozéVariációnk a maga figyelemreméltó struktúrájával és minerálisan sós jellegével karakteres élményt nyújt. Ha gyümölcsös jegyeket keresünk, a fanyar grapefruit és a ribizli illata, íze tűnik elő. Elegáns és komplex, néhány éves palack érlelésre is alkalmas, hiszen egy része hordóban érett.  
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Figyelemreméltó struktúrával rendelkező, minerálisan sós bor, ami kellemesen hűsít. A könnyed rozéktól eltérően elsősorban nem a gyümölcsösségen van a hangsúly-hasonlít egy komoly fehérborhoz. Ha gyümölcs, akkor fanyar grapefruit és ribizli illatban, ízben egyaránt. Összetettsége miatt végig kísérhet egy teljes menüsort, és bátran érlelhetjük is még néhány évet, meghálálja

Adatok

Évjárat 2023
Stílus Könnyed rozé
Ételpárosítás Szárnyasok
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 12.38v/v%
CSOPORT Száraz rozé bor
TERMŐHELY Villányi borvidék, Mandolás és Gombás dűlő
SZŐLŐFAJTÁK 100% Pinot noir
BORKÉSZÍTÉS A szőlőt kézzel ládákba szüreteltük, majd kíméletesen préseltük. A bor készítéséhez kizárólag színmustot használtunk. A mustot 16-18̊ C-on hűtve erjesztettük. Az erjedést követően a bort kén nélkül seprőn tartottuk 4 hónapig és ezzel párhuzamosan a tétel 20%-át többed töltésű magyar tölgyfahordóba fejtettük. A hordós és a tartályos érlelés során a seprőt heti rendszerességgel kevergettük. Az érlelés végén a borokat újra egy tartályba fejtettük, minimálisan derítettük.
ÉVJÁRAT A 2023-as évben a virágzás a megszokott időben történt, de elhúzódó volt. Az elmúlt évjáratok után az idei évben a természet részben pótolta a hiányzó csapadékot, hiszen tavasszal és nyáron jelentős mennyiség esett. Növényvédelmi szempontból sok kihívást jelentett az év, azonban időben cselekedtünk, így szőlőink egészségesek maradtak. Augusztus második felétől valódi nyári időjárás volt, ami gyakorlatilag az egész szüret alatt folyamatosan tartott. Ennek köszönhetően a szőlő az átlagos időben érte el a fejlődési szakaszait. A csapadékmentes, meleg napok mind a szőlő érésére, mind pedig a szüreti napok szervezhetőségére pozitív hatást gyakoroltak. Esős nap ebben az évjáratban nem befolyásolta a betakarítást, amiért nagyon hálásak vagyunk! Szép, érett, kivételesen jó beltartalmú szőlőket szüreteltünk, amelyek üde savú és gyümölcsös ízekkel, illatokkal rendelkező borokat eredményeztek. Bizonyos fajták esetében az évjárat jó érlelhetőséget is előrevetít.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 12-14˚C-on ajánljuk

Ételek

Aperitifnek remek választás, például szárnyas és halas grill ételek, rafinált saláták kiválókísérője.