Rozé Variáció 2021
Egységár: | 3.453,33 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
2.538 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
Vegán védjeggyel minősített tartalmas, elegáns, száraz rozé bor. Illatára, ízére az elegáns visszafogottság jellemző. Kóstoláskor a friss, grapefruitos jegyek kiegészültek némi cédrusos tónussal, a hordós érlelést a krémes, hosszú korty igazolja vissza. |
Leírás
A Vylyan Variáció borcsalád tagjait a kísérletezőkedv hívta életre és ezek a borok egy kicsit mindig eltérnek a megszokottól. A család első tagja a Rozé Variáció volt, amely olyan népszerűnek bizonyult, hogy 2021-ben ismét elkészítettük. A pinot noir és kékfrankos házasításából készült, seprőn tartott, részben tölgyfahordóban érlelt bor színe, íze, illata egyszerre friss és tavaszi, miközben eleganciája, kifinomultsága, hosszú utóíze teszi emlékezetessé. Jólesik néhány falat lágy sajt mellé, amikor a langyos tavaszi estéken a teraszon beszélgetünk, de ünnepi alkalmaknak is méltó kísérője.
Adatok
Évjárat | 2021 |
Ételpárosítás | Sajtok |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 13v/v% |
CSOPORT | Száraz rozé bor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék, Mandolás dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | 90% Pinot noir, 10% Kékfrankos |
BORKÉSZÍTÉS | A szőlőt kézzel ládákba szüreteltük, majd kíméletesen préseltük. A bor készítéséhez kizárólag színmustot használtunk. A mustot 16-18 ˚C-on hűtve erjesztettük. Az erjedést követően a bort kén nélkül seprőn tartottuk 4 hónapig és ezzel párhuzamosan a tétel 30%-át többed töltésű magyar tölgyfahordóba fejtettük. A hordós és a tartályos érlelés során a seprőt heti rendszerességgel kevergettük. Az érlelés végén a borokat újra egy tartályba fejtettük, minimálisan derítettük, majd üvegdugóval zártuk le. |
ÉVJÁRAT | A 2021-es évjárat szokatlanul hűvös tavaszát bőséges nyári napsütéses időszak követte. Ez behozta a szőlő fejlődés béli elmaradását, így a szüreti időpontok a „régi időket” idézték. A nyári meleg és a mérsékelt csapadék kellemes aromaanyagok kialakulását tette lehetővé. A napsütéses szeptembert követő hűvösebb októberi időjárás hozzájárult az élénkebb savak kialakulásához, ami lendületes, vibráló borokat eredményez majd ebből az évjáratból. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 12-14˚C-on ajánljuk |