A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor pinot noir száraz vörösbor

PINOT NOIR 2017

Polci ár:
3.690 Ft
Egységár: 4.920,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
3.616 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 2-4 munkanap
Művészi címkével ellátott prémium száraz vörösbor, melynek ízében fokozatosan kibomló gazdag komplexitás mutatkozik.  
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

A Pinot Noir fajtajelleg elegánsan, fajsúlyosan jelenik meg a 2017-es villányi évjáratban. Színe gyönyörű, érett rubint szín. Illata sokat ígérően telt, érett, vörös gyümölcsös, fűszeres, gyógynövényes illat. Ízében  fokozatosan kibomló gazdag komplexitás mutatkozik: a ropogós cseresznye, a hecsedli, a pemetefű, a szegfűszeg, a rózsa, s a narancsos jegyek mutatják magukat.  A pinot noirban éppen az az izgalmas, hogy a palackban fejlődik, változik a bor, így érdemes éveken át figyelemmel kísérni.  Nyissuk meg érzékeinket, s hagyjuk kibontakozni – a bort és a fantáziánkat.

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Pinot Noirról Parti Nagy Lajos írt, itt olvasható.

A mű címe: Bormese (MI VAN A PINOT NOIRBAN?)

Adatok

Évjárat 2017
Stílus Testes vörösbor
Ételpárosítás Sültek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 13.56v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Gombás-dűlő, Várerdő-dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Pinot Noir
BORKÉSZÍTÉS Az egyes dűlők termését külön dolgoztuk fel. A szőlőt kíméletesen kezeltük, egy része bogyózva- zúzás nélkül, másik része egész fürtben került a nyitott kádakba. A hideg maceráció 8-12 °C-on 7 napig tartott, a héjon áztatás teljes időtartama 17-19 nap volt. Kezdetben zárt körfejtést, majd hagyományos csömöszölést alkalmaztunk. Az almasavbontás és az érlelés enyhe és közepes égetésű barrique hordókban történt. Hordók:225 literes magyar tölgyfahordók.
ÉVJÁRAT Ismét egy legek-éve:a leghidegebb tél, s az eddigi legkorábbi szüretkezdés! Gyermekkorunk emlékében élő igazi, hideg, hosszan tartó mínusz fokos telünk volt sok csapadékkal, de európai „kollégáinkkal” szemben nálunk fagykár szerencsére nem volt. A május végi virágzás után jó meleg nyár következett, szerencsére kellő csapadékkal. Mindez hozta magával a korai szüretet, amely augusztus 17-én indult a pinot noir rozé-szürettel. Érett, egészséges termést szüreteltünk, eddig nem tapasztalt szín gazdagsággal, szép beltartalommal.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 15˚C

Ételek

Ízgazdag, nem túl nehéz ételek kísérője. Karakterváltozását szépen tudja követni a gasztronómia: a friss pinot-hoz például gyümölcsös húsok, az érettebb borhoz bárány- ill. kacsasült akár barnamártással. Izgalmas kipróbálni kecskesajthoz, a vörösborok közül pedig legjobb kísérője a libamájnak.

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!