A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor pétnat rozé

PÉT-NAT 2022

Ár:
5.000 Ft
Egységár: 6.666,67 Ft/Liter
Kartonár:
6 db -tól:
4.900 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
Illatában friss, direkt, a joghurtos eper és málna tobzódik, nagyon kellemes és finom, érintőlegesen élesztős csupán. Ízben is a piros gyümölcsök dominálnak, sok meggy, eper, málna, cseresznye, jókedvűen, finoman fanyar savakkal.
Menny.:db

Leírás

Élénk vöröslazac, majdhogynem silleres szín. Illatában friss, direkt, a joghurtos eper és málna tobzódik, nagyon kellemes és finom, érintőlegesen élesztős csupán. Ízben is a piros gyümölcsök dominálnak, sok meggy, eper, málna, cseresznye, jókedvűen, finoman fanyar savakkal, robbanócukorkával. Jól érthető, fogyasztóbarát, nem elvont pét-nat stílus. Húsos, dzsúszos, joghurtos, szinte harapni lehet! Nyárias, populáris, hipszteres örömbor.

Adatok

Évjárat 2022
Stílus Gyöngyözőbor
Ételpárosítás Saláták
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 12v/v%
TERMŐHELY Villányi borvidék, Mandolás és Gombás dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Merlot, Cabernet franc, Pinot noir, Kékfrankos, Kadarka, Zweigelt
BORKÉSZÍTÉS Az erjedő rozé mustot 2022.09.05.-én közvetlenül a tartályból palackoztuk, 18 gramm cukortartalommal, majd koronazárral zártuk le. Az erjedés a palackban ment végbe. Március 1-ig seprőn pihentettük a palackokat. Kézzel degorzsáltuk, ugyanazzal a borral szintre töltöttük, majd koronazárral visszazártuk. A durva seprőn való érlelést fontosnak tartjuk, de nem szánjuk a fogyasztóink asztalára, ezért döntöttünk a degorzsálás mellett. A palackban maradt némi finomseprő, amely segített a palackos érlelésben és az eltarthatóságban.
ÉVJÁRAT A 2022-es évben a virágzás a megszokottnál később indult el. A magas hőmérséklet hatására a hajtásnövekedésben a szőlő behozta lemaradását. A nyári időszakban a kevés csapadék és a sok napsütés hatására a bogyók mérete kisebb volt a megszokottnál, azonban az érés folyamata sokkal gyorsabban zajlott le. Növényvédelmi szempontból nagyon kedvező volt az évjárat. Az aszálykár tünetei az idősebb ültetvényeinkben és a jobb fekvésű dűlőinkben kevésbé jelentkeztek, de természetesen itt közrejátszanak a fajták, illetve a klónok tulajdonságai is. Fokozott jelentőséggel bírt a helyes szüreti időpont megválasztása, melynek eredményeképpen alkoholban nem túlzó, friss és gyümölcsös borok születtek az évjáratból.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET Jól behűtve (9-10 ̊C-on) ajánljuk.

Ételek

Jól behűtve kitűnő aperitív. Ajánljuk még könnyed csirke és halételekhez, lazachoz, krémes salátákhoz, mint például a Cézár saláta.

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!