MONTENUOVO 2015 1,5 l (régi címkés)
Egységár: | 4.793,33 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
7.046 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 2-4 munkanap |
Művészi címkével ellátott klasszikusan elegáns, nemes karakterű prémium száraz vörösbor, mely a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár. |
Leírás
Birtokborunk névadója Montenuovo Nándor herceg. A bor klasszikusan elegáns, nemes karakter, a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.
Montenouvo gerincét a bársonyos Merlot adja, melyet harmonikusan egészít ki a Kékfrankos és a Zweigelt fűszeressége, s a Cabernet Franc markánssága. Elsőre talán hűvösség és mértéktartó elegancia jellemzi. Finoman és visszafogottan, lépésről-lépésre tárul fel finom, egyedi fűszeres, élénk karaktere.
A Vylyan borok védjegye a komplex, finomhangolt elegancia, s az élettel teli, frissítő korty. Sötét gyümölcsösség és kakaóporos fűszeresség árad a kortyból, kellő, de puha tanninokkal, üdítő savakkal.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Villányi Montenouvo Cuvée-ről Székely Csaba írt, itt olvasható.
A mű címe: Művészet
Adatok
Évjárat | 2015 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Sültek |
Űrtartalom | 1.5L |
Alkohol | 15.25v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Dobogó, Mandolás és városhegy dűlők |
SZŐLŐFAJTÁK | Cabernet Franc (44 %), Kékfrankos (27 %), Merlot (23 %), Zweigelt (6 %) |
BORKÉSZÍTÉS | A fajtákat és a dűlők termését különállóan kezeltük, vinifikáltuk. Az erjesztés kezdetben nyílt, majd zárt körfejtéssel történt. 14-25 napig héjon tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. Hordós érlelés 13-15 hónapig tartott, 80%-uk 225 literes magyar tölgyfa-hordókban, 20% ászok hordókban. |
ÉVJÁRAT | Kiváló, kiemelkedően napsütéses, magas hőösszegű hónapjaink voltak, a nyáron pár hőségriadóval. De a szőlők nem riadtak meg, egészen október közepéig száraz, meleg volt az időjárás.Szeptember elsején kezdődött a ’15-ös szüret, arányos, egyensúlyos, jó beltartalommal érkeztek be a szőlők.Élénkebb savú, vitális, „ropogós”-gyümölcshangsúlyos borok készültek |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 16 -17˚C |