A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor cuvée száraz vörösbor

MONTENUOVO 2012 5 l

Ár:
39.990 Ft (31.488 Ft + ÁFA)
Egységár: 7.998,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
39.190 Ft / palack
Elérhetőség: Elfogyott
Szállítási idő: 5-7 munkanap

Klasszikusan elegáns, tartalmas és lendületes prémium száraz vörösbor, vázát a bordói fajták adják (cabernet franc és merlot) melyet a könnyedebb, gyümölcsös, fűszeres fajták (syrah, kékfrankos, zweigelt) egészítenek ki. 

 

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Klasszikusan elegáns, tartalmas és lendületes bor vázát a bordói fajták adják (cabernet franc és merlot), melyet könnyedebb, gyümölcsös, fűszeres fajták (syrah, kékfrankos, zweigelt) egészítenek ki. Az illatban a felütés az érett gyümölcsösség (hecsedli, fekete meggy, feketeribizli), amely kóstoláskor fűszeres jegyekben (kakaópor, mogyoró) teljesedik kerek egésszé. Birtokborunk névadója Montenuovo Nándor herceg, akihez a XX. század elején birtokunk egy része tartozott.

 

Adatok

Évjárat 2012
Stílus Reserve
Ételpárosítás Grillhúsok
Űrtartalom 5L
Alkohol 13.19v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Pillangó, Városhegy és Mandolás dűlők
SZŐLŐFAJTÁK Kékfrankos(25 %), Merlot (21 %), Syrah (20 %), Zweigelt (17 %), Cabernet franc (17 %)
BORKÉSZÍTÉS A fajtákat és a dűlők termését különállóan kezeltük, vinifikáltuk. Az erjesztés kezdetben nyílt, majd zárt körfejtéssel történt.14-25 napig héjon tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. Hordós érlelés 13-15 hónapig tartott, 80%-uk 225 literes magyar tölgyfa-hordókban, 20% ászok hordókban. A tételek házasítása után a cuvée-t még tartályban érleltük.
ÉVJÁRAT Hideg, fehér telünk volt, majd a tavasz korai virágzást hozott. A meleg, száraz nyárnak köszönhetően a szüret már augusztus 21-én megkezdődött, s a fajták egybeérése miatt igen mozgalmas is volt.A 2006 és 2009-es évjárathoz hasonlóan tartalmas, sűrű szövésű, koncentráltan gyümölcsös borok születtek.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 16 -17˚C

Ételek

Az ételpárosítások terén igazi Jolly Joker, hiszen nagyon sokrétű ő maga is.