A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor cuvée száraz vörösbor

MONTENUOVO CUVÉE 2021

Ár:
4.290 Ft
Egységár: 5.720,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
4.204 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
Művészi címkével ellátott, klasszikusan elegáns és nemes karakterű, prémium száraz vörösbor, mely a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Birtokborunk névadója Montenuovo Nándor herceg. A bor klasszikusan elegáns, nemes karakter, a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.

Emlékezetes, ritka karakter. Palackozása után néhány hónappal aranyérmet nyert egy nemzetközi versenyen. Egyensúlya a sav-tannin-alkohol háromszögön nyugszik, egyik sem uralkodik, mindegyik harmonikus. Ízvilágát kóstoláskor a borsos fűszeresség, a frissen összenyomott sötétbogyós erdei gyümölcsök és érintőlegesen a kakaó por jellemzik. Élénk és élő, de hosszú és mély is egyszerre. Érlelhető, szerintünk nagy potenciállal bír.

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Montenouvo Cuvée-ről Székely Csaba írt, itt olvasható.

A mű címe: Művészet

Díjak:

Berliner Wine Trophy Summer 2023: Aranyérem

55.Villányi Borverseny 2024: Aranyérem

VinAgora 2024:Aranyérem

Adatok

Évjárat 2021
Stílus Testes vörösbor
Ételpárosítás Sültek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 14.33v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Gombás dűlő, Mandolás dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Cabernet Franc, Syrah, Merlot
ÉVJÁRAT A 2021-es évjárat szokatlanul hűvös tavaszát bőséges nyári napsütéses időszak követte. Ez behozta a szőlő fejlődésbéli elmaradását, így a szüreti időpontok a „régi időket” idézték. A nyári meleg és a mérsékelt csapadék kellemes aromaanyagok kialakulását tette lehetővé. A napsütéses szeptembert követő hűvösebb októberi időjárás hozzájárult az élénkebb savak kialakulásához, ami lendületes, vibráló borokat eredményez majd ebből az évjáratból.
BORKÉSZÍTÉS A fajtákat és a dűlők termését különállóan kezeltük, vinifikáltuk. Az erjesztés kezdetben nyílt, majd zárt körfejtéssel történt. 14-24 napig héjon tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. Hordós érlelés 12 hónapig tartott, 80% -uk 225 literes magyar tölgyfa-hordókban, 20% ászok hordókban. A tételek házasítása után a cuvée-t még tartályban érleltük.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 15 -16˚C

Ételek

Az ételpárosítások terén igazi Jolly Joker,hiszen a bor maga is összetett ízvilágú éssokrétű.Jól passzol nehezebb sültekhez, vagyakár egy fűszeres zöldségraguhoz is.