MONTENUOVO CUVÉE 2020
Egységár: | 5.186,67 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
3.812 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
Művészi címkével ellátott, klasszikusan elegáns és nemes karakterű, prémium száraz vörösbor, mely a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár. |
Leírás
Birtokborunk névadója Montenuovo Nándor herceg. A bor klasszikusan elegáns, nemes karakter, a fajsúlyos és a fűszeres, gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár.
Illatában először az intenzív hordófűszerek jönnek: az étcsokoládé, a vanília és a kapucsínó, majd visszafogottan az érett meggyes jelleg az, ami jellemzi. Íze izgalmasan komplex, főleg az érett, pirosbogyós világ uralja, például az érett cseresznye és a hecsedli. Tanninjai markánsak ugyan, de szerethetően érettek. Hosszú, kicsit fanyar lecsengése cédrusos jegyekkel zárul.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Villányi Montenouvo Cuvée-ről Székely Csaba írt, itt olvasható.
A mű címe: Művészet
Adatok
Évjárat | 2020 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Sültek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 14.4v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Gombás dűlő, Mandolás dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Cabernet Franc, Merlot, Syrah |
ÉVJÁRAT | A 2020-as évjáratot korai tavasz jellemezte, amit átlagosan meleg, csapadékban szegény nyár követett. Nem jelentett jelentős növényvédelmi kihívást az évjárat. A szüreti hónapokat kevés csapadék, hosszan tartó napos időszakok, hűvös éjszakák jellemezték. Ennek köszönhetően a 2020-as évjáratban savakban gazdag szőlőket szüretelhettünk. |
BORKÉSZÍTÉS | A fajtákat és a dűlők termését különállóan kezeltük, vinifikáltuk. Az erjesztés kezdetben nyílt, majd zárt körfejtéssel történt. 14-25 napig héjon tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, nagyrészt barrique hordókban történt. Hordós érlelés 12 hónapig tartott, 80%-uk 225 literes magyar tölgyfa-hordókban, 20% ászok hordókban. A tételek házasítása után a cuvée-t még tartályban érleltük. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 15 -16˚C |