MERLOT 2018
Egységár: | 3.986,67 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
2.930 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 2-4 munkanap |
Művészi címkével ellátott, prémium száraz vörösbor, melynek kirobbanó gyümölcsösségét gazdag fűszeres jegyek színesítik. |
Leírás
Merlot intenzív, magával ragadó, buja bor az illattól a lecsengésig. Gömbölyded kortyú, jókedvű, lendületes, s emellett mindvégig elegáns és jó tartású. Így kerek a világ !
Kirobbanó gyümölcsösségét (tele bogyós gyümölcsökkel) gazdag fűszeres jegyek (kakaó, menta, cédrus) színesítik.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Merlotról Szabó T. Anna írt, itt olvasható.
A mű címe: A vallomás bora
Adatok
Évjárat | 2018 |
Stílus | Könnyedebb vörösbor |
Ételpárosítás | Sültek |
Űrtartalom | 0.75L |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Pillangó- és Mandolás-dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Merlot |
BORKÉSZÍTÉS | A Pillangó- és Mandolás dűlők karakteres, fajtajelleges termését, s a két külön érlelt tétel házasítását palackoztuk „merlónkban”. A héjon erjesztés 20 és 24 napig tartott, s 26-27°C fokon történt, az extrakció elősegítésére nyílt-, majd az utolsó harmadban zárt körfejtést alkalmaztunk. Az almasav bontása természetes kultúrával, tartályban történt.13 hónapig 225 literes magyar tölgyfahordókban érleltük. Származásuk:zempléni és mecseki, s egy kevéske, 3%-nyi amerikai tölgy. |
ÉVJÁRAT | Villányban biztosan az évtized kiemelkedő évjárata lesz a 2018-as, amely az augusztus 10-én megkezdett eddigi legkorábbi szüretünkről is emlékezetes lesz. Összességében meleg évjáratnak tekinthető, a száraz és az intenzíven csapadékos időszakok megfelelő ütemben váltották egymást. Volt 40 napig tartó medárdi időjárás, majd azt követő száraz meleg, korai fakadás, korai virágzás és robbanásszerű fejlődés. A szüreti hónapok augusztustól októberig sok napsütéssel kényeztettek bennünket, így gyönyörűen érett, de elegáns savakban gazdag szőlőket szüreteltünk. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 16 -17˚C |