Mandulás 2020
Ár:
9.390 Ft
(7.394 Ft + ÁFA)
Egységár: | 12.520,00 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
9.202 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
Villányi etalon bor modernül megfogalmazva, amolyan ízig-vérig Villányi Franc, és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője. |
Leírás
A szőlő a Mandolás és a Gombás dűlőinkből származik. A Cabernet Franc fajta Villányban találta meg természetes otthonát, borát ezért Villányi Franc-nak hívjuk és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője.
Elsőként a selymes savak által érkező érett cseresznyére emlékeztető illat és ízjegyek jelentkeznek be, némi mandulássággal kiegészülve. Érett tanninja visszafogott, nem túlzó, fűszerességét a fahéj, az étcsokoládé és egy csipet vanília testesíti meg.
DÍJAK:
55. Villányi Borverseny 2024: Ezüstérem
Berliner Wine Trophy 2024: Aranyérem
VinAgora 2024: Aranyérem
Winelovers Wine Awards: Ezüstérem
Adatok
Évjárat | 2020 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Sültek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 14.74v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Mandolás dűlő l Gombás dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Cabernet Franc |
BORKÉSZÍTÉS | A szőlőt 2020 október 30-án szüreteltük, majd válogatóasztalon kézzel válogattuk, ezután zúzás nélkül acéltartályba tettük. Az erjesztés és a héjon tartás 25 |
napig tartott, a bort préselés nélkül, közvetlenül az almasavbontás után fejtettük 225 literes hordókban. Az érlelés során kizárólag magyar tölgyet használtunk, összesen 13 hónapig tartottuk hordóban 20%-ban első és 80%-ban másod és harmadtöltésű hordóban. | |
ÉVJÁRAT | A 2020-as évjáratot korai tavasz jellemezte, amit átlagosan meleg, csapadékban szegény nyár követett. Nem jelentett jelentős növényvédelmi kihívást az évjárat. A szüreti hónapokat kevés csapadék, hosszan tartó napos időszakok, hűvös éjszakák jellemezték. Ennek köszönhetően a 2020-as évjáratban savakban gazdag szőlőket szüretelhettünk. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | Fektetve, napfénytől védett helyen, lehetőleg állandó hőmérsékleten (optimálisan kb.13-15°C-on) tároljuk. |
Ételek
Nagyvad ételekhez vagy rafinált sültekhez, például erdei gyümölcs redukcióval ajánljuk. Fekete csokoládés desszertekhez is érdemes kipróbálni!