A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka

Mandulás 2020

Ár:
9.390 Ft
Egységár: 12.520,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
9.202 Ft / palack
Elérhetőség: Elfogyott
Villányi etalon bor modernül megfogalmazva, amolyan ízig-vérig Villányi Franc, és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

A szőlő a Mandolás és a Gombás dűlőinkből származik. A Cabernet Franc fajta Villányban találta meg természetes otthonát, borát ezért Villányi Franc-nak hívjuk és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője.

Elsőként a selymes savak által érkező érett cseresznyére emlékeztető illat és ízjegyek jelentkeznek be, némi mandulássággal kiegészülve. Érett tanninja visszafogott, nem túlzó, fűszerességét a fahéj, az étcsokoládé és egy csipet vanília testesíti meg.

DÍJAK:

55. Villányi Borverseny 2024: Ezüstérem

Berliner Wine Trophy 2024: Aranyérem

VinAgora 2024: Aranyérem

Winelovers Wine Awards: Ezüstérem

Adatok

Évjárat 2020
Stílus Testes vörösbor
Ételpárosítás Sültek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 14.74v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Mandolás dűlő l Gombás dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Cabernet Franc
BORKÉSZÍTÉS A szőlőt 2020 október 30-án szüreteltük, majd válogatóasztalon kézzel válogattuk, ezután zúzás nélkül acéltartályba tettük. Az erjesztés és a héjon tartás 25
napig tartott, a bort préselés nélkül, közvetlenül az almasavbontás után fejtettük 225 literes hordókban. Az érlelés során kizárólag magyar tölgyet használtunk, összesen 13 hónapig tartottuk hordóban 20%-ban első és 80%-ban másod és harmadtöltésű hordóban.
ÉVJÁRAT A 2020-as évjáratot korai tavasz jellemezte, amit átlagosan meleg, csapadékban szegény nyár követett. Nem jelentett jelentős növényvédelmi kihívást az évjárat. A szüreti hónapokat kevés csapadék, hosszan tartó napos időszakok, hűvös éjszakák jellemezték. Ennek köszönhetően a 2020-as évjáratban savakban gazdag szőlőket szüretelhettünk.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET Fektetve, napfénytől védett helyen, lehetőleg állandó hőmérsékleten (optimálisan kb.13-15°C-on) tároljuk.

Ételek

Nagyvad ételekhez vagy rafinált sültekhez, például erdei gyümölcs redukcióval ajánljuk. Fekete csokoládés desszertekhez is érdemes kipróbálni!