A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka

MANDULÁS 2019

Ár:
8.990 Ft
Egységár: 11.986,67 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
8.810 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
Villányi etalon bor modernül megfogalmazva, amolyan ízig-vérig Villányi Franc, és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

A szőlő a Mandolás és a Gombás dűlőinkből származik. A Cabernet Franc fajta Villányban találta meg természetes otthonát, borát ezért Villányi Franc-nak hívjuk és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője.

Villányi etalon bor modernül megfogalmazva, amolyan ízig-vérig Villányi Franc. A frissítő korty további kóstolásra csábít, a sötétbogyós gyümölcsösséget étcsokoládéra emlékeztető ízjegyek teljesítik ki. Egyensúly, hosszú korty, intenzitás, komplexitás – nomenest omen.

Adatok

Évjárat 2019
Stílus Testes vörösbor
Ételpárosítás Sültek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 14.93v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Mandolás dűlő l Gombás dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Cabernet Franc
BORKÉSZÍTÉS A szőlőt 2019 október 24 kézzel szüreteltük, majd válogatóasztalon kézzel válogattuk, ezután zúzás nélkül acéltartályba tettük. Az erjesztés és a héjon tartás 24 napig tartott, a bort préselés nélkül, közvetlenül az almasavbontás után fejtettük 225 literes hordókban. Az érlelés során kizárólag magyar tölgyet használtunk, összesen 16 hónapig tartottuk 60%-ban első és 40%-ban másodtöltésű hordóban.
ÉVJÁRAT A 2019-es évjárat meleg tavasz utáni lehűlést hozott, átlagos csapadékmennyiséggel. A magas éves hőösszeg pozitív hatással volt az érésre – így az íz, illat és aromajegyek koncentráltan jelentkeznek az évjárat boraiban. A szüreti hónapokat kevés csapadék, hosszan tartó napos időszak, hűvös éjszakák jellemezték – ennek köszönhetően a 2019-es évjáratban savakban gazdag szőlőket szüretelhettünk.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET Fektetve, napfénytől védett helyen, lehetőleg állandó hőmérsékleten (optimálisan kb.13-15°C-on) tároljuk.

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!