MANDULÁS 2017
Egységár: | 11.986,67 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
8.810 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
Szuper prémium száraz vörösbor, hordóválogatás, a nagy évjáratban készített Villányi Francok legjava. |
Leírás
A szőlő a Mandolás és a Gombás dűlőinkből származik. A Cabernet Franc fajta Villányban találta meg természetes otthonát, borát ezért Villányi Franc-nak hívjuk és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője.
Szuper prémium kategóriájú hordóválogatás, az általunk nagy évjáratban készített Villányi Francok legjava. Úgy készült, hogy akár most, egy éve a palackban pihenve, de akár 10 év múlva is fogyasztása élményt jelentsen. Az élénk savú gyümölcsössége szederre, érett meggyre és áfonyára emlékeztet. Az elegáns, hosszú korty csöppnyi étcsokoládés kesernyével, fahéjas, cédrusos fűszerességgel búcsúzik. A dekantálás jól áll neki. Ünnepi asztalra ajánljuk!
Adatok
Évjárat | 2017 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Sültek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 14.5v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Mandolás dűlő l Gombás dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Cabernet Franc |
BORKÉSZÍTÉS | A két hetes egyenletes lassú erjesztést még 1 hét héjon tartás követett. Az almasav bontása és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 l; zempléni és mecseki tölgyből; koruk:65% új, 20% egy és 15% másodéves. A 18 hónapos hordós érlelés során figyeltük, kóstoltuk és kiválogattuk a legszebb hordókat, s e tételeket palackoztuk le önállóan MANDULÁS néven. |
ÉVJÁRAT | Ismét egy legek-éve:a leghidegebb tél, s az eddigi legkorábbi szüretkezdés! Gyermekkorunk emlékében élő igazi, hideg, hosszan tartó mínusz fokos telünk volt sok csapadékkal, de európai „kollégáinkkal” szemben nálunk fagykár szerencsére nem volt. A május végi virágzás után jó meleg nyár következett, szerencsére kellő csapadékkal. Mindez hozta magával a korai szüretet, amely augusztus 17-én indult a pinot noir rozé-szürettel. Érett, egészséges termést szüreteltünk, eddig nem tapasztalt szín gazdagsággal, szép beltartalommal. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 15˚C |
Ételek
Nagyvad ételekhez vagy rafinált sültekhez, például erdei gyümölcs redukcióval ajánljuk. Fekete csokoládés desszertekhez is érdemes kipróbálni!