A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka

MANDOLÁS 2016

Polci ár:
7.990 Ft
Egységár: 10.653,33 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
7.830 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 2-4 munkanap

Szuper prémium száraz vörösbor, dűlőválogatás és hordóválogatás, a nagy évjáratban készített Villányi Francok legjava.

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Mandolás nevét a régi időkben itt termő mandulafákról kapta, amely ott terem, ahol a legnemesebb szőlőfajták is. A dűlő déli kitettsége, s katlan-szerű formája miatt kiválóan tartja a meleget, a cabernet franc szőlő nagyon jól érzi itt magát. Az eddigi évjáratok alapján biztosak vagyunk benne, hogy a villányi cabernet francnak a világban küldetése van, a fajta ezen a kivételes termőhelyen megtalálta természetes otthonát.

Dűlőválogatás és hordóválogatás, az általunk nagy évjáratban készített Villányi Francok legjava.  Úgy készült, hogy akár most, egy éve a palackban pihenve, de akár 10 év múlva is fogyasztása élményt jelentsen. Az élénk savú gyümölcsössége szederre, érett meggyre és áfonyára emlékeztet.  Az elegáns, hosszú korty csöppnyi étcsokoládés kesernyével, fahéjas, cédrusos fűszerességgel búcsúzik. A dekantálás jól áll neki. Ünnepi asztalra ajánljuk!

Adatok

Évjárat 2016
Stílus Testes vörösbor
Ételpárosítás Sültek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 14v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Mandolás-dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Cabernet Franc
BORKÉSZÍTÉS A két hetes egyenletes lassú erjesztést még 1 hét héjon tartás követett. Az almasav bontása és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 l; zempléni és mecseki tölgyből; koruk:65% új, 20% egy és 15% másodéves. A 18 hónapos hordós érlelés során figyeltük, kóstoltuk és kiválogattuk a legszebb hordókat, s e tételeket palackoztuk le önállóan MANDOLÁS néven.
ÉVJÁRAT A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget. Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 15˚C

Ételek

Nagyvad ételekhez, rafináltabb sültekhez, például erdei gyümölcs redukcióval. Feketecsokoládés desszertekhez vagy szivarokhoz is érdemes kipróbálni!

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!