A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor gyöngyözőbor rozé száraz

Kszí Pinot Noir Gyöngyözőbor 2023

Ár:
2.790 Ft
Egységár: 3.720,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
2.734 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap

Száraz gyöngyözőbor, pezsdítő színfolt a villányi vörösek között: játékos, légies, élénk és intenzív, az apró, finom buborékok a szamóca és más egzotikus gyümölcsök körül forognak.

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Gyöngyözőborunk névadója a görög abc tizennegyedik betűje. Hangutánzó. Ezt hallja, amikor felbontja a friss és üde, szomjoltó KSZÍ-t, és a gyöngyöző buborékok a felszínre törnek.

Pezsdítő színfolt, balerina a villányi vörösek között: játékos, légies, élénk, intenzív, az elegancia pedig lényéből fakad. Immáron nyolcadik KSZÍ-nk, s az alap receptre továbbra is esküszünk: 100% Pinot Noir, amely kifinomult eleganciát és mélységet ad a kortynak. A színtől az illatig elegáns, légies karakter. Bátran behűtve esik a legjobban a szájkitöltő és élénk, bizsergető korty.  Az egzotikus gyümölcsök viszik a prímet, de előbukkannak a szamóca és a pehelycukor jegyei is. A pink grapefruit jólesően fanyarkás, kesernyés lecsengése kívánja a következő kortyot.

A kép csak illusztráció!

Adatok

Évjárat 2023
Stílus Gyöngyözőbor
Ételpárosítás Saláták
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 11.78v/v%
CSOPORT Száraz Gyöngyöző Rozé
TERMŐHELY Villányi borvidék, Gombás dűlő
SZŐLŐFAJTÁK 100% Pinot Noir
BORKÉSZÍTÉS A pinot noir itt gyöngyözőborként mutatja meg arcát. A pinot noir színmustjából (értsd:préselés nélkül) készítettük. A magától kifolyó színmust tisztább és magasabb minőségű alapanyag, mondhatni, „a szőlő lelke”. Hűtött tartályokban (15°C-on) történt az erjesztés, az eredmény egy könnyed, üde világos rosé alapbor lett, ami a töltéskor több ütemben kapott széndioxidot (2,5 g/l), hogy minél finomabb gyöngyözést érjünk el. A gyöngyözőbor hasonlít a habzóborhoz, de kevesebb széndioxidot tartalmaz, apró, vidám buborékai élénkséget, játékosságot kölcsönöznek a bornak.
ÉVJÁRAT A 2023-as évben a virágzás a megszokott időben történt, de elhúzódó volt. Az elmúlt évjáratok után az idei évben a természet részben pótolta a hiányzó csapadékot, hiszen tavasszal és nyáron jelentős mennyiség esett. Növényvédelmi szempontból sok kihívást jelentett az év, azonban időben cselekedtünk, így szőlőink egészségesek maradtak. Augusztus második felétől valódi nyári időjárás volt, ami gyakorlatilag az egész szüret alatt folyamatosan tartott. Ennek köszönhetően a szőlő az átlagos időben érte el a fejlődési szakaszait. A csapadékmentes, meleg napok mind a szőlő érésére, mind pedig a szüreti napok szervezhetőségére pozitív hatást gyakoroltak. Esős nap ebben az évjáratban nem befolyásolta a betakarítást, amiért nagyon hálásak vagyunk! Szép, érett, kivételesen jó beltartalmú szőlőket szüreteltünk, amelyek üde savú és gyümölcsös ízekkel, illatokkal rendelkező borokat eredményeztek. Bizonyos fajták esetében az évjárat jó érlelhetőséget is előrevetít.  
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET Nagyon behűtve, „bátran”, 4-5 ˚C-on a legszebb!

Ételek

Jól behűtve aperitifként, könnyű ételek (saláták és szárnyas sültek) kísérőjeként ajánljuk.

Kapcsolódó termékek