KÉKFRANKOS 2022
Egységár: | 3.720,00 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
2.734 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
Élénk, vibráló savait a frissen szedett meggy gyümölcsössége testesíti meg érintésnyi csokoládéval kiegészülve. Művészi címkével ellátott száraz, prémium vörösbor. |
Leírás
Egyik legkedvesebb fajtánk a kékfrankos. Élénk, vibráló savait a frissen szedett meggy gyümölcsössége testesíti megérintésnyi csokoládéval kiegészülve. Szerethető, szomjoltó bor a fajta szerelmeseinek.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Villányi Kékfrankosról Cserna Szabó András írt, itt olvasható.
A mű címe: Az ifjú főpék és a tenger
Díjak:
55. Villányi Borverseny 2024: Aranyérem
Gilbert and Gaillard International Challenge 2024: Aranyérem
VinAgora 2024: Aranyérem- Kékfrankos kategória győzelem
Adatok
Évjárat | 2022 |
Stílus | Könnyedebb vörösbor |
Ételpárosítás | Fűszeres ételek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 12.82v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Mandolás dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Kékfrankos |
BORKÉSZÍTÉS | Az erjesztés zárt tartályban történt, napi két rövid körfejtéssel. A héjon tartás és az erjesztés 12 napig tartott. Az érlelés 10%-ban 500 literes, magyar tölgyből készült hordókban történt, 90%-a pedig ászokhordóban. 12 hónapos érlelés után hordókat házasítottuk, derítettük majd palackoztuk a bort. |
ÉVJÁRAT | A 2022-es évben a virágzás a megszokottnál később indult el. A magas hőmérséklet hatására a hajtásnövekedésben a szőlő behozta a lemaradását. A nyári időszakban a kevés csapadék és a sok napsütés hatására a bogyók mérete kisebb volt a megszokottnál, azonban az érés folyamata sokkal gyorsabban zajlott le. Növényvédelmi szempontból nagyon kedvező volt az évjárat. Az aszálykár tünetei az idősebb ültetvényeinkben és a jobb fekvésű dűlőinkben kevésbé jelentkeztek, de természetesen itt közrejátszanak a fajták, illetve a klónok tulajdonságai is. Fokozott jelentőséggel bírt a helyes szüreti időpont megválasztása, melynek eredményeképpen alkoholban nem túlzó, friss és gyümölcsös borok születtek az évjáratból. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 16-17˚C |