A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor száraz vörösbor

KÉKFRANKOS 2022

Ár:
2.790 Ft
Egységár: 3.720,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
2.734 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
Élénk, vibráló savait a frissen szedett meggy gyümölcsössége testesíti meg érintésnyi csokoládéval kiegészülve. Művészi címkével ellátott száraz, prémium vörösbor.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Egyik legkedvesebb fajtánk a kékfrankos. Élénk, vibráló savait a frissen szedett meggy gyümölcsössége testesíti megérintésnyi csokoládéval kiegészülve. Szerethető, szomjoltó bor a fajta szerelmeseinek.

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Kékfrankosról Cserna Szabó András írt, itt olvasható.

A mű címe: Az ifjú főpék és a tenger

Díjak:

55. Villányi Borverseny 2024: Aranyérem 

Gilbert and Gaillard International Challenge 2024: Aranyérem

VinAgora 2024: Aranyérem

Adatok

Évjárat 2022
Stílus Könnyedebb vörösbor
Ételpárosítás Fűszeres ételek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 12.82v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Mandolás dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Kékfrankos
BORKÉSZÍTÉS Az erjesztés zárt tartályban történt, napi két rövid körfejtéssel. A héjon tartás és az erjesztés 12 napig tartott. Az érlelés 10%-ban 500 literes, magyar tölgyből készült hordókban történt, 90%-a pedig ászokhordóban. 12 hónapos érlelés után hordókat házasítottuk, derítettük majd palackoztuk a bort.
ÉVJÁRAT A 2022-es évben a virágzás a megszokottnál később indult el. A magas hőmérséklet hatására a hajtásnövekedésben a szőlő behozta a lemaradását. A nyári időszakban a kevés csapadék és a sok napsütés hatására a bogyók mérete kisebb volt a megszokottnál, azonban az érés folyamata sokkal gyorsabban zajlott le. Növényvédelmi szempontból nagyon kedvező volt az évjárat. Az aszálykár tünetei az idősebb ültetvényeinkben és a jobb fekvésű dűlőinkben kevésbé jelentkeztek, de természetesen itt közrejátszanak a fajták, illetve a klónok tulajdonságai is. Fokozott jelentőséggel bírt a helyes szüreti időpont megválasztása, melynek eredményeképpen alkoholban nem túlzó, friss és gyümölcsös borok születtek az évjáratból.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 16-17˚C

Ételek

Ajánljuk fűszeres, de nem túl nehéz húsételekhez, vagy akár magában, kis kortyokban, elmerengve,csak úgy a kékfrankos kedvéért.