A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor kékfrankos száraz vörösbor

KÉKFRANKOS 2016

Polci ár:
2.390 Ft
Egységár: 3.186,67 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
2.342 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 2-5 munkanap
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Egyik legkedvesebb borunk a kékfrankos. A fajta össze-téveszthetetlen arcát őszintén, tisztán mutatja, s jellegzetes, élénk savainak köszönhetően izmos, életerős bort ad. Ezért szeretjük.

Beleszagolva a kitöltött borba, az élményt a buja, fűszeres illatok indítják. A kortyban ez kiegészül a fekete cseresznye  és  a hecsedli gyümölcsösségével, valamint a keserű csokoládé fanyar aromavilágával.  Eleganciája a szép savakon keresztül tűnik elő.

Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.

Vylyan Villányi Kékfrankosról Cserna Szabó András írt, itt olvasható.

A mű címe: Az ifjú főpék és a tenger

Adatok

Évjárat 2016
Stílus Testes vörösbor
Ételpárosítás Fűszeres ételek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 13v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Városhegy-dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Kékfrankos
BORKÉSZÍTÉS Az erjesztés nyílt tartályban történt, napi két rövid körfejtéssel. A héjon tartás két hétig, az erjesztés 10 napig tartott. Az érlelés 225 literes, magyar tölgyből készült hordókban történt, koruk:1/3 új, 1/3 egy-és két éves, 1/3 idősebb. 12 hónapos hordós érlelés után palackoztuk
ÉVJÁRAT A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget. Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 13˚C

Ételek

Ajánljuk fűszeres, de nem túl nehéz húsételekhez, vagy akár magában, kis kortyokban, elmerengve, csak úgy a kékfrankos kedvéért.

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!