KÉKFRANKOS 2016
Egységár: | 3.186,67 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
2.342 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 2-4 munkanap |
Művészi címkével ellátott száraz, prémium vörösbor, melynek eleganciája a szép savakon keresztül tűnik elő miközben gyönyörűen mutatja a fajta összetéveszthetetlen arcát. |
Leírás
Egyik legkedvesebb borunk a kékfrankos. A fajta össze-téveszthetetlen arcát őszintén, tisztán mutatja, s jellegzetes, élénk savainak köszönhetően izmos, életerős bort ad. Ezért szeretjük.
Beleszagolva a kitöltött borba, az élményt a buja, fűszeres illatok indítják. A kortyban ez kiegészül a fekete cseresznye és a hecsedli gyümölcsösségével, valamint a keserű csokoládé fanyar aromavilágával. Eleganciája a szép savakon keresztül tűnik elő.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Villányi Kékfrankosról Cserna Szabó András írt, itt olvasható.
A mű címe: Az ifjú főpék és a tenger
Adatok
Évjárat | 2016 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Fűszeres ételek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 13v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Városhegy-dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Kékfrankos |
BORKÉSZÍTÉS | Az erjesztés nyílt tartályban történt, napi két rövid körfejtéssel. A héjon tartás két hétig, az erjesztés 10 napig tartott. Az érlelés 225 literes, magyar tölgyből készült hordókban történt, koruk:1/3 új, 1/3 egy-és két éves, 1/3 idősebb. 12 hónapos hordós érlelés után palackoztuk |
ÉVJÁRAT | A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget. Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 13˚C |