A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor chardonnay fehérbor száraz

HЁRKA Chardonnay 2023

Ár:
2.490 Ft
Egységár: 3.320,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
2.439 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
Friss, üdén gyümölcsös, száraz fehérbor, melynek illatában és ízében az ananászos, körtés jegyek dominálnak, visszafogott hordófűszerekkel kiegészítve.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

A 2023-as évjárat Herkája is megmaradt frissnek és pimasznak. Az illatban és a kortyban ananászos, körtés jegyek dominálnak, visszafogott hordófűszerekkel kiegészítve. Harmónikus savkarakter, krémes, hosszú korty. Komoly és könnyed egyszerre, ami érdekes kombináció.

Kedves és természetesen csábító, mint legendabeli névadója, a gyönyörűséges hajadon.

Díjak:

Szent György-napi borverseny 2024-Aranyérem

Adatok

CSOPORT Száraz fehérbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Pillangó-dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Chardonnay
BORKÉSZÍTÉS A szőlőt egész fürtben préseltük, az ülepítést követően a must nagyobb része lassan, egyenletesen erjedt tartályban 16 és 20°C között. A tétel kisebbik része új, 500 literes magyar tölgyfahordókban erjedt, és érlelődött 6 hónapig. A seprőt a tartályban és a hordókban is többször felkevertük (ún. batonnage technikával), ezzel finoman elősegítve a teltebb, krémesebb, ízgazdagabb jelleg kifejlődését. A két tételt végül házasítottuk.
ÉVJÁRAT A 2023-as évben a virágzás a megszokott időben történt, de elhúzódó volt. Az elmúlt évjáratok után az idei évben a természet részben pótolta a hiányzó csapadékot, hiszen tavasszal és nyáron jelentős mennyiség esett. Növényvédelmi szempontból sok kihívást jelentett az év, azonban időben cselekedtünk, így szőlőink egészségesek maradtak. Augusztus második felétől valódi nyári időjárás volt, ami gyakorlatilag az egész szüret alatt folyamatosan tartott. Ennek köszönhetően a szőlő az átlagos időben érte el a fejlődési szakaszait. A csapadékmentes, meleg napok mind a szőlő érésére, mind pedig a szüreti napok szervezhetőségére pozitív hatást gyakoroltak. Esős nap ebben az évjáratban nem befolyásolta a betakarítást, amiért nagyon hálásak vagyunk! Szép, érett, kivételesen jó beltartalmú szőlőket szüreteltünk, amelyek üde savú és gyümölcsös ízekkel, illatokkal rendelkező borokat eredményeztek. Bizonyos fajták esetében az évjárat jó érlelhetőséget is előrevetít.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 11 -13˚C

Ételek

Jól behűtve kitűnő aperitív. Jól illik a krémes, tejszínes ízvilághoz, például zöldségkrém levesekhez, bechameles, sajtos fehér húsokhoz, halakhoz, grillzöldségekhez.