A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor fehér száraz

Fehér Variáció 2022

Ár:
4.190 Ft
Egységár: 5.586,67 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
4.106 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
Vegán védjeggyel minősített tartalmas, elegáns, száraz fehérbor. Illatában elegánsan jelennek meg a trópusi gyümölcsök és a vanília, csepp vajassággal kísérve. A korty hosszú lecsengésű és széles, izgalmas sós, ásványos jelleggel kiegészülve.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

A Vylyan Variáció borcsalád tagjait a kísérletezőkedv hívta életre és ezek a borok egy kicsit mindig eltérnek a megszokottól. A Rozé és a Vörös Variáció után végre elkészült a Fehér Variáció. A borban három alaptétel játszik szerepet: az 500 l-es újhordóban 4 hónapig érlelt Chardonnay, a Blanc de Noir módon készült tartályos Pinot Noir, és a narancsbornak vinifikált Olaszrizling - Rajnai Rizling házasítás. fogyasszuk. Jól illik halételekhez, friss zöldségekhez, lágy sajtokhoz.

Díjak:

Berliner Wine Trophy Summer 2023: Aranyérem

55. Villányi Borverseny 2024: Ezüstérem

Adatok

Évjárat 2022
Stílus Könnyed fehérbor
Ételpárosítás Sajtok
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 12.78v/v%
CSOPORT Száraz fehérbor
TERMŐHELY Villányi borvidék, Mandolás és Gombás dűlő
SZŐLŐFAJTÁK 50% Chardonnay, 35% Pinot Noir blanc de noir és 15% narancsbornak készített Olasz- és Rajnai rizling
BORKÉSZÍTÉS  A szőlőt kézzel ládákba szüreteltük, majd kíméletesen préseltük. A bor készítéséhez kizárólag színmustot használtunk. A Chardonnay mustot 16-18  ̊C-on hűtve erjesztettük. Az erjedést követően a bort kén nélkül seprőn tartottuk 4 hónapig 500 literes magyar fahordóban. A Pinot Noir kíméletes feldolgozás mellett fehérbor technológiával készült acéltartályban. A narancsbor amforában készült és érlelődött a házasítás pillanatáig. A hordós és a tartályos érlelés során a seprőt heti rendszerességgel kevergettük. Az érlelés végén a borokat újra egy tartályba fejtettük, minimálisan derítettük, majd palackoztuk.
ÉVJÁRAT  A 2022-es évben a virágzás a megszokottnál később indult el. A magas hőmérséklet hatására a hajtásnövekedésben a szőlő behozta a lemaradását. A nyári időszakban a kevés csapadék és a sok napsütés hatására a bogyók mérete kisebb volt a megszokottnál, azonban az érés folyamata sokkal gyorsabban zajlott le. Növényvédelmi szempontból nagyon kedvező volt az évjárat. Az aszálykár tünetei az idősebb ültetvényeinkben és a jobb fekvésű dűlőinkben kevésbé jelentkeztek, de természetesen itt közrejátszanak a fajták, illetve a klónok tulajdonságai is. Fokozott jelentőséggel bírt a helyes szüreti időpont megválasztása, melynek eredményeképpen alkoholban nem túlzó, friss és gyümölcsös borok születtek az évjáratból.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 12-14˚C-on ajánljuk

Ételek

Behűtve fogyasszuk, de figyeljünk arra, hogy a bor hőmérséklete ne legyen túl hideg! Jól illik pl. halételekhez, spárgás vagy sáfrányos rizottóhoz, lágy sajtokhoz.