A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor cuvée száraz vörösbor

DUENNIUM 2015

Ár:
12.900 Ft
Egységár: 17.200,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
12.642 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
A Duennium az adott nagy évjáratban a legszebb bor, amit készíteni tudunk.
Menny.:palack

Leírás

Címkéjén a páfrányfenyő (Ginkgo biloba) jele az örökkévalóságot szimbolizálja. Hordóválogatás, a Vylyan zászlós bora.

Mottó: „A Duennium az adott nagyévjáratban a legszebb bor, amit készítenitudunk.” 2015-ben ez a Merlot és a CabernetSauvignon fajtákból állt össze 10%Kékfrankossal fűszerezve. 2017 óta vanpalackban és 2023-as kóstolásakor érettcseresznyés, kissé dohányos, füstös világamutatkozott, némi kakaóbabos, marcipánosjelleggel kísérve. Klasszikus villányi stílus,dekantálni érdemes.

A DUENNIUM egyedi és megismételhetetlen, a „Vylyan naprendszer napja”. Lehetetlen pár mondatban leírni érett, komplex világát. Ahányszor kóstoljuk, annyiszor tár fel újabb és újabb rétegeket, másrészt annyira összesimult, hogy nem is érdemes „boncolgatni”.

Díjak: 

Berliner Wine Trophy Winter 2023: Aranyérem

Asia Wine Trophy 2023: Aranyérem

VinAgora 2023: Ezüstérem

54. Villányi Borverseny 2023: Aranyérem

Gilbert and Gaillard International Challenge 2024: 91 Pont, dupla aranyérem

Szent György-napi borverseny 2024: Aranyérem

Országos Borverseny 2024: Aranyérem

Adatok

Évjárat 2015
Stílus Testes vörösbor
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 13v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Pillangó- és Mandolás-dűlő
SZŐLŐFAJTÁK 60% Merlot (60%), Cabernet sauvignon (30%), Kékfrankos (10%)
BORKÉSZÍTÉS Birtokunk 90%-át adják a kékszőlő fajták. Ebből választjuk ki a „jéghegy csúcsát”, tehát a legkiemelkedőbb mikro tételeit, amely a DUENNIUM házasítást alkotja. A szép, érett, ízgazdag termést erőteljesen és hosszan erjesztettük, többszöri teljes átfejtéssel.Az almasav bontás és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk:50 % új, 50% 1 éves. A 18 hónapos érlelés során kiválogattuk a fajták legkarakteresebb hordós tételeit, s ezeket házasítottuk össze, majd még egy évig ászokhordóban érleltük. Az intenzív kishordós érlelés után ez egy finomabb, egyenletesebb érést biztosító ’folyamat’, így igazán összesimulva kerül palackba a bor, palackérésre, továbbhangolásra.
ÉVJÁRAT Kiváló, kiemelkedően napsütéses, magas hőösszegű hónapjaink voltak, a nyáron pár hőségriadóval. De a szőlők nem riadtak meg, egészen október közepéig száraz, meleg volt az időjárás. Szeptember elsején kezdődött a ’15 - ös szüret, arányos, egyensúlyos, jó beltartalommal érkeztek be a szőlők, és élénkebb savú, vitális, „ropogós” - gyümölcshangsúlyos borok készültek belőlük.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 17-18˚C

Ételek

Komolymarhasteakekhez, vadhúsokhoz,keserűcsokoládés (nem édes) desszertekhezajánljuk szívesen