DUENNIUM 2015
Egységár: | 17.200,00 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
12.642 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
A Duennium az adott nagy évjáratban a legszebb bor, amit készíteni tudunk. |
Leírás
Címkéjén a páfrányfenyő (Ginkgo biloba) jele az örökkévalóságot szimbolizálja. Hordóválogatás, a Vylyan zászlós bora.
Mottó: „A Duennium az adott nagyévjáratban a legszebb bor, amit készítenitudunk.” 2015-ben ez a Merlot és a CabernetSauvignon fajtákból állt össze 10%Kékfrankossal fűszerezve. 2017 óta vanpalackban és 2023-as kóstolásakor érettcseresznyés, kissé dohányos, füstös világamutatkozott, némi kakaóbabos, marcipánosjelleggel kísérve. Klasszikus villányi stílus,dekantálni érdemes.
A DUENNIUM egyedi és megismételhetetlen, a „Vylyan naprendszer napja”. Lehetetlen pár mondatban leírni érett, komplex világát. Ahányszor kóstoljuk, annyiszor tár fel újabb és újabb rétegeket, másrészt annyira összesimult, hogy nem is érdemes „boncolgatni”.
Díjak:
Berliner Wine Trophy Winter 2023: Aranyérem
Asia Wine Trophy 2023: Aranyérem
VinAgora 2023: Ezüstérem
54. Villányi Borverseny 2023: Aranyérem
Gilbert and Gaillard International Challenge 2024: 91 Pont, dupla aranyérem
Szent György-napi borverseny 2024: Aranyérem
Országos Borverseny 2024: Aranyérem
Adatok
Évjárat | 2015 |
Stílus | Testes vörösbor |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 13v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Pillangó- és Mandolás-dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | 60% Merlot (60%), Cabernet sauvignon (30%), Kékfrankos (10%) |
BORKÉSZÍTÉS | Birtokunk 90%-át adják a kékszőlő fajták. Ebből választjuk ki a „jéghegy csúcsát”, tehát a legkiemelkedőbb mikro tételeit, amely a DUENNIUM házasítást alkotja. A szép, érett, ízgazdag termést erőteljesen és hosszan erjesztettük, többszöri teljes átfejtéssel.Az almasav bontás és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk:50 % új, 50% 1 éves. A 18 hónapos érlelés során kiválogattuk a fajták legkarakteresebb hordós tételeit, s ezeket házasítottuk össze, majd még egy évig ászokhordóban érleltük. Az intenzív kishordós érlelés után ez egy finomabb, egyenletesebb érést biztosító ’folyamat’, így igazán összesimulva kerül palackba a bor, palackérésre, továbbhangolásra. |
ÉVJÁRAT | Kiváló, kiemelkedően napsütéses, magas hőösszegű hónapjaink voltak, a nyáron pár hőségriadóval. De a szőlők nem riadtak meg, egészen október közepéig száraz, meleg volt az időjárás. Szeptember elsején kezdődött a ’15 - ös szüret, arányos, egyensúlyos, jó beltartalommal érkeztek be a szőlők, és élénkebb savú, vitális, „ropogós” - gyümölcshangsúlyos borok készültek belőlük. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 17-18˚C |