DUENNIUM 2012 1,5 L
Egységár: | 19.326,67 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
28.410 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 2-4 munkanap |
A Winelovers 100 borválogatás legjobb bordói házasítása 2018-ban, egy igazi boregyéniség, ami minden kóstolásnál újabb és újabb rétegeket tár fel. |
Leírás
A Duennium 2012 a múlt, a jelen és a jövő különleges találkozása. Címkéjén a páfrányfenyő (Ginkgo biloba) jele az örökkévalóságot szimbolizálja. Hordóválogatás, a Vylyan zászlós bora.
A Winelovers 100 borválogatás legjobb bordói házasításaként végzett 2018-ban. A bírálatkor ezt írták róla: illatában karácsonyi fűszerek (kardamom, szegfűszeg), és érett szeder; a kortyban mazsolás csokoládé, míg lecsengésében szivardobozt idéző cédrusos-dohányos asszociációk jellemzik egy nagyon egyedi pézsmás jelleggel kiegészítve. Hatalmas test és óriási hossz, ami a hosszú pinceérlelés lehetőségét jelenti. Boregyéniség.
A bor kerek egész, megingathatatlan egyensúlyú. Az érett tanninokba belesimuló vitális savai tartják a gerincét. Ez adja hosszú életűségét is, így érdemes pinceérlelésre is eltenni.
A DUENNIUM egyedi és megismételhetetlen, a „Vylyan naprendszer napja”. Lehetetlen pár mondatban leírni érett, komplex világát. Ahányszor kóstoljuk, annyiszor tár fel újabb és újabb rétegeket, másrészt annyira összesimult, hogy nem is érdemes „boncolgatni”.
Adatok
Évjárat | 2012 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Csokoládés desszertek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 14.38v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Pillangó- és Mandolás-dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Cabernet Franc (67%), Cabernet Sauvignon(22%), Syrah (11%) |
BORKÉSZÍTÉS | Birtokunk felét adják a bordói fajták. Ebből választjuk ki a „jéghegy csúcsát”, tehát a legkiemelkedőbb mikro-tételeit, amely a DUENNIUM házasítást alkotja. A Duenniumok kilencedik évjáratát túlnyomó részt a Mandolás dűlő cabernet franc-ja alkotja, amibe vakon is beleszerettünk. A szép, érett, ízgazdag termést erőteljesen és hosszan erjesztettük, többszöri teljes átfejtéssel. Az almasav bontás és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk:50 % új, 50% 1 éves. A 17 hónapos érlelés során kiválogattuk a fajták legkarakteresebb hordós tételeit, s ezeket házasítottuk össze, majd még egy évig ászokhordóban érleltük. Az intenzív kishordós érlelés után ez egy finomabb, egyenletesebb érést biztosító ’folyamat’, így igazán összesimulva kerül palackba a bor, palackérésre, továbbhangolásra |
ÉVJÁRAT | Hideg, fehér telünk volt, majd a meleg tavasz korai (május végi) virágzást hozott. A forró, száraz nyarat követően július végén zsendültek a szőlők. A kánikulai melegek miatt már augusztus 21-én megkezdődött a szüret |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 17-18˚C |
Ételek
Emlékezetes pillanatok, vacsorák méltó koronája. Az ételpárosításoknak csak a fantázia szab határt, a lényeg, hogy ugyanolyan törődéssel és gondossággal készüljön, mint a bor maga. A Duennium gyönyörű ívet ad a vacsorának, például az érlelt marhahúsos főételnek.