DUENNIUM 2011
Egységár: | 25.320,00 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
12.730 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
A Vylyan pincészet zászlós bora, egyedi és megismételhetetlen, érett gyümölcsössége mellett izgalmas fűszeresség bontakozik ki, miközben minden kóstolásnál újabb és újabb rétegeket tár fel. |
Leírás
A Duennium a múlt, a jelen és a jövő különleges találkozása. Címkéjén a páfrányfenyő (Ginkgo biloba) jele az örökkévalóságot szimbolizálja. Hordóválogatás, a Vylyan zászlós bora.
Összetett, mély, komoly tartású bor, amely energikus, élettel teli és elegáns. Egyszerre elmélyült és emelkedett – van súlya, ennek ellenére szinte légiesnek érezzük.Igazi egyéniség – villányisága letagadhatatlan, mégis „északi” jelleg, hűvös elegancia is jellemzi. A 2011-es évjáratban a cizellált, de határozott cabernet franc karakterhez a merlot bársonyossága, kereksége simul.
A bor kerek egész, megingathatatlan egyensúlyú. Az érett tanninokba belesimuló vitális savai tartják a gerincét. Ez adja hosszú életűségét is, így érdemes pinceérlelésre is eltenni.
A DUENNIUM egyedi és megismételhetetlen, a „Vylyan naprendszer napja”. Lehetetlen pár mondatban leírni érett, komplex világát. Ahányszor kóstoljuk, annyiszor tár fel újabb és újabb rétegeket, másrészt annyira összesimult, hogy nem is érdemes „boncolgatni”. Érett, de élénk gyümölcsössége (fekete meggy, hecsedli, vörösáfonya) mellett izgalmas fűszeresség bontakozik ki (grillázs, fahéj, puncs), majd a finoman mért hordófűszerek (a vajkaramella, s a vanília) viszik hosszan a lecsengést.
Adatok
Évjárat | 2011 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Csokoládés desszertek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 14.86v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Pillangó- és Mandolás-dűlők |
SZŐLŐFAJTÁK | Cabernet Franc (89 %), Merlot (11 %) |
BORKÉSZÍTÉS | Birtokunk felét adják a bordói fajták. Ebből választjuk ki a „jéghegy csúcsát”, tehát a legkiemelkedőbb mikro-tételeit, amely a DUENNIUM házasítást alkotja. A Duenniumok nyolcadik évjáratát túlnyomó részt a Mandolás dűlő cabernet franc-ja alkotja, amibe vakon is beleszerettünk. A szép, érett, ízgazdag termést erőteljesen és hosszan erjesztettük, többszöri teljes átfejtéssel. Az almasav bontás és az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk:50 % új, 50% 1 éves. A 17 hónapos érlelés során kiválogattuk a fajták legkarakteresebb hordós tételeit, s ezeket házasítottuk össze, majd még egy évig ászokhordóban érleltük. Az intenzív kishordós érlelés után ez egy finomabb, egyenletesebb érést biztosító ’folyamat’, így igazán összesimulva kerül palackba a bor, palackérésre, továbbhangolásra. |
ÉVJÁRAT | Hosszú és hideg tél, meleg, napsütéses tavasz, júliusi lehűlés, augusztustól szép nyár, amely hosszan kitartott:a meleg nappalok és hűvös éjszakák egészen október közepéig. A 2011-es szüret augusztus 31-október 13-ig tartott, olyan időjárási feltételek mellett, amely minden borász és szüretelő álma. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 17-18˚C |