A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor csóka száraz vörösbor

CSÓKA 2016

Polci ár:
3.890 Ft
Egységár: 5.186,67 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
3.812 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 2-4 munkanap

Az őshonos csókaszőlő hazánkban igazi ritkaság, mely közepes testű, szép savakkal bíró bort ad, egyedi arcát a hecsedli, a pemetefű cukorka és az aszalt meggy jegyei jellemzik. 

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

A Csóka igazi ritkaság. Az őshonos csókaszőlő hazánkban a kadarka előtt termett és mára gyakorlatilag el is tűnt. A fajta különlegessége miatt annak megmentése és birtokunkon történő újbóli meghonosítása mellett döntöttünk. A Pécsi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézettel karöltve 2004 tavaszán érdekes kísérletbe fogtunk, melynek során kadarkát oltottunk a csókaszőlővel. A kísérlet sikerült, s immár 4000 tőkénkkel ma Magyarország legnagyobb Csóka ültetvényének büszke birtokosai vagyunk!

Kedveljük ebben az ősi fajtában, hogy nem szorítható skatulyába. Egyedi arcát ebben a viszonylag meleg évjáratban a hecsedli, a pemetefű cukorka és az aszalt meggy jegyei jellemzik. Közepes testű, szép savakkal bíró bor a gasztronómia számára.

Adatok

Évjárat 2016
Stílus Könnyedebb vörösbor
Ételpárosítás Magyar konyha
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 13v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Mandolás-dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Csókaszőlő
BORKÉSZÍTÉS Hagyományosan fakádban, kézzel csömöszöltük a szüretelt szőlőt. Az érlelés másod- és harmadtöltésű kishordókban történt az érlelés, fél éven át. A pinot noir-hoz hasonlóan szűrés nélkül palackoztuk.
ÉVJÁRAT A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek.Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal,egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet,„nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget. Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 14-15˚C

Ételek

Magyaros ételek, „piros” halételek, olasz tészták, s paradicsomos ételek mellé ajánljuk.

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!