CABERNET SAUVIGNON 2005
Polci ár:
6.090 Ft
Egységár: | 8.120,00 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
5.968 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 2-4 munkanap |
Markáns és harmonikus száraz vörösbor, fekete ribizlis, aszalt szilvás, fűszerpaprikás és étcsokoládés illatjegyekkel és meleg, fűszeres ízvilággal. |
Leírás
Illata fajtajelleges, fekete ribizli, aszalt szilva, fűszerpaprika és étcsokoládé jegyeivel.
Ízvilága meleg, fűszeres, hosszú lecsengéssel.
A szőlőt a déli fekvésű Dobogó dűlőnkről szüreteltük nagyon alacsony átlaghozammal. A tanninok a fajtára jellemzően – és az újhordós érlelésnek köszönhetően – markánsak, mindemellett a bor szép harmóniát és kerekséget mutat.
Adatok
Évjárat | 2005 |
Stílus | Reserve |
Ételpárosítás | Sültek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 13.35v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Dobogó-dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Cabernet Sauvignon |
BORKÉSZÍTÉS | Az erjesztés kezdetén sűrített levegővel többször „robbantottuk“ a törkölykalapot – ami a csömöszöléshez hasonló hatással jár-, ezután nyílt, majd zárt körfejtést alkalmaztunk Az erjesztés és héjon tartás teljes időtartama 26-29 nap volt, a hőmérsékletet 29-30°C fok között tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, barrique hordókban történt. A 225 literes hordók zempléni és mecseki tölgyből készültek. Koruk:40 % új, 40% 1 éves, 20% 2 éves. A bort 15 hónap után palackoztuk. |
ÉVJÁRAT | A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget. Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 17˚C |
Ételek
Ajánljuk marhasültekhez, pecsenyékhez, pörköltekhez 16-17ºC-on fogyasztva.
Termék értékelések
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!