A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka

CABERNET SAUVIGNON 2005

Polci ár:
6.090 Ft
Egységár: 8.120,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
5.968 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 2-4 munkanap
Markáns és harmonikus száraz vörösbor, fekete ribizlis, aszalt szilvás, fűszerpaprikás és étcsokoládés illatjegyekkel és meleg, fűszeres ízvilággal. 
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Illata fajtajelleges, fekete ribizli, aszalt szilva, fűszerpaprika és étcsokoládé jegyeivel.

Ízvilága meleg, fűszeres, hosszú lecsengéssel.

A szőlőt a déli fekvésű Dobogó dűlőnkről szüreteltük nagyon alacsony átlaghozammal. A tanninok a fajtára jellemzően – és az újhordós érlelésnek köszönhetően – markánsak, mindemellett a bor szép harmóniát és kerekséget mutat.

 

Adatok

Évjárat 2005
Stílus Reserve
Ételpárosítás Sültek
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 13.35v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Dobogó-dűlő
SZŐLŐFAJTÁK Cabernet Sauvignon
BORKÉSZÍTÉS Az erjesztés kezdetén sűrített levegővel többször „robbantottuk“ a törkölykalapot – ami a csömöszöléshez hasonló hatással jár-, ezután nyílt, majd zárt körfejtést alkalmaztunk Az erjesztés és héjon tartás teljes időtartama 26-29 nap volt, a hőmérsékletet 29-30°C fok között tartottuk. Az almasav bontása természetes kultúrával, barrique hordókban történt. A 225 literes hordók zempléni és mecseki tölgyből készültek. Koruk:40 % új, 40% 1 éves, 20% 2 éves. A bort 15 hónap után palackoztuk.
ÉVJÁRAT A vegetáció 2016-ban korán indult, korai tavasz után a fagyos szentek is korán jöttek. Szerencsésen megúsztuk a fagyokat, jégverést, majd kellemesen meleg nyarunk volt nagy hőingadozások nélkül, kellő mennyiségű csapadékkal, egyenletesen fejlődtek a szőlők. A szüret az iskolakezdéssel, szeptember 1-én indult, s átlagon felüli hőmérséklet, „nyári” időjárás volt egész hónapban. Egy francia vincellér mondást idézve, a nyár megadta a mennyiséget, a gyönyörű szeptember pedig a minőséget. Egészséges termésünk volt jó savakkal, jó cukorral. Lassan, egyenletesen értek, ami a zamatok kiteljesedésének kedvezett.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 17˚C

Ételek

Ajánljuk marhasültekhez, pecsenyékhez, pörköltekhez 16-17ºC-on fogyasztva.

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!