Villányi FRANC 2017
Egységár: | 5.586,67 Ft/Liter |
Kartonár: |
6 palack -tól:
4.106 Ft / palack
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási idő: | 5-7 munkanap |
Művészi címkével ellátott prémium vörösbor, melyet érett és puha, mégis elegáns illat és korty jellemez, összetettségét pedig hosszan kibomló sokrétű ízek mutatják. |
Leírás
A Villányi Franc borvidéki márka a villányi összefogás gyümölcse, s egyedi eredetvédelmű, 100% cabernet franc-t takar. A fajta a színtiszta Villányi mészkőben gyökeret verve örök hazára talált. Ahogyan mi is.
Mély, érett, puha, mégis elegáns illat és korty jellemzi. Összetettségét hosszan kibomló sokrétű ízek mutatják, úgy mint a kék szilváé friss és aszalt formában egyaránt, a dohányé és a csokoládéé. Tanninjai markánsak, de mégis bársonyosak és elegánsak. Beltartalma miatt most és akár tíz év múlva is élményt nyújt fogyasztójának.
Kezdettől fogva hiszünk a bor és a művészet összetartozásában. Hét kortárs magyar írót és költőt kértünk fel arra, hogy merítsenek ihletet a Vylyan Pincészet prémium boraiból. Az így született versek és novellák esszenciájából művészi rajzokat varázsolt az alkotói kéz. A végeredményt a Vylyan prémium borok palackjain tárjuk a világ elé, hogy mindenkit, aki meglátja és megkóstolja őket, megajándékozzunk egy gondolattal és ünneplőbe öltöztessük a szívét.
Vylyan Villányi Franc-ról Grecsó Krisztián írt, itt olvasható.
A mű címe: Villányi Franc
Díjak:
Winelovers Wine Award 2022 top100: 45.hely
Winelovers Wine Award 2022 top20 Vörös: 10.hely
Franc du Monde 2022: Ezüstérem
Adatok
Évjárat | 2017 |
Stílus | Testes vörösbor |
Ételpárosítás | Sültek |
Űrtartalom | 0.75L |
Alkohol | 14.5v/v% |
CSOPORT | Száraz vörösbor |
TERMŐHELY | Villányi borvidék | Mandolás-dűlő |
SZŐLŐFAJTÁK | Cabernet Franc |
BORKÉSZÍTÉS | Az évjárat (októberi lehűlés) hatására a szőlő hidegen érkezett a pincébe, így a hideg áztatást alkalmaztuk a gyümölcsösség kiemelése érdekében. A héjon erjesztés zárt tartályban történt 25 napig, 26-28°C fokon, kezdeti nyílt, majd zárt körfejtéssel. Az almasav bontása már a héjon megtörtént, a törkölykalap alatt. Az érlelés barrique hordókban történt. Hordók:225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk:30 % új, 40% 1-2 éves, 30% idősebb hordó. A bort 13 hónapig érleltük hordóban. |
ÉVJÁRAT | Ismét egy legek-éve:a leghidegebb tél, s az eddigi legkorábbi szüretkezdés! Gyermekkorunk emlékében élő igazi, hideg, hosszan tartó mínusz fokos telünk volt sok csapadékkal, de európai „kollégáinkkal” szemben nálunk fagykár szerencsére nem volt. A május végi virágzás után jó meleg nyár következett, szerencsére kellő csapadékkal. Mindez hozta magával a korai szüretet, amely augusztus 17-én indult a pinot noir rozé-szürettel. Érett, egészséges termést szüreteltünk, eddig nem tapasztalt szín gazdagsággal, szép beltartalommal. |
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET | 16-17˚C |