A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka
Termék címkék:
bor fehérbor rizling száraz

BOSZORKÁNY FEHÉR CUVÉE 2023

Ár:
2.190 Ft
Egységár: 2.920,00 Ft/Liter
Kartonár:
6 palack -tól:
2.146 Ft / palack
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
Vegan védjeggyel minősített, frissítő száraz fehérbor, melynek illat- és ízvilágában a friss citrusos, almás, licsis jegyek a meghatározók.
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Menny.:palack

Leírás

Illatban és ízben is a friss citrusos, almás, licsis jegyek a meghatározóak. A közepesen hosszú kortyot élénk, szélesen hömpölygő savak kísérik. E gyümölcsös, száraz, szomjoltó bort bátran kínáljuk aperitívként.

Díjak: 

55. Villányi Borverseny 2024: Ezüstérem

Szent György-napi borverseny 2024: Aranyérem

Adatok

Évjárat 2023
Stílus Könnyed fehérbor
Ételpárosítás Saláták
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 12.32v/v%
CSOPORT Száraz fehérbor
TERMELŐ HELY Villányi borvidék
SZŐLŐFAJTÁK Olaszrizling (51%), Rajnai rizling (44%), Chardonnay (5%)
BORKÉSZÍTÉS A szőlőfajtákat külön kezeltük, külön erjesztettük tartályban 16-20°C fokon, ezután a két tételt házasítottuk, a fent említett arányban. A borban nem bontottuk le az almasavat, ezért megtartotta természetes savait. Reduktív eljárással (oxigéntől elzárt) őriztük meg a bor friss, illatos gyümölcsösségét.
ÉVJÁRAT A 2023-as évben a virágzás a megszokott időben történt, de elhúzódó volt. Az elmúlt évjáratok után az idei évben a természet részben pótolta a hiányzó csapadékot, hiszen tavasszal és nyáron jelentős mennyiség esett. Növényvédelmi szempontból sok kihívást jelentett az év, azonban időben cselekedtünk, így szőlőink egészségesek maradtak. Augusztus második felétől valódi nyári időjárás volt, ami gyakorlatilag az egész szüret alatt folyamatosan tartott. Ennek köszönhetően a szőlő az átlagos időben érte el a fejlődési szakaszait. A csapadékmentes, meleg napok mind a szőlő érésére, mind pedig a szüreti napok szervezhetőségére pozitív hatást gyakoroltak. Esős nap ebben az évjáratban nem befolyásolta a betakarítást, amiért nagyon hálásak vagyunk! Szép, érett, kivételesen jó beltartalmú szőlőket szüreteltünk, amelyek üde savú és gyümölcsös ízekkel, illatokkal rendelkező borokat eredményeztek. Bizonyos fajták esetében az évjárat jó érlelhetőséget is előrevetít.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 9 -10˚C

Ételek

Jól behűtve kitűnő aperitív; vagy fehér húsok, halak, saláták kísérője.