A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatja a böngészést úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információ
Vylyan Vinotéka

BOGYÓLÉ 2023

Ár:
2.390 Ft
Egységár: 3.186,67 Ft/Liter
Kartonár:
6 db -tól:
2.342 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási idő: 5-7 munkanap
A villányi lankák „bozsoléja”, újborhoz hűen azt a karaktert hozza, amiért szeretjük. Kirobbanóan piros bogyós, puncsos, banános karakterét mélyebb gyümölcsös tónus, például fekete ribizlis jegyek is gazdagítják.
Menny.:db

Leírás

A BOGYÓLÉ, a villányi lankák „bozsoléja”, az évjárat első vörösbora a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is. Újborhoz méltó kirobbanóan piros bogyós, puncsos, banános karakterét mélyebb gyümölcsös tónus, például fekete ribizlis jegyek is gazdagítják. A megszokottnál teltebb, harapnivaló a korty, a végén élénk felütéssel. Zamatos, vidám, szomjoltó, itatja magát és jókedvre derít. 

Adatok

Évjárat 2023
Stílus Könnyedebb vörösbor
Ételpárosítás Grillhúsok
Űrtartalom 0.75L
Alkohol 12.08v/v%
CSOPORT Száraz vörösbor
TERMŐHELY Villányi borvidék | Városhegy dűlő
SZŐLŐFAJTÁK 100% Zweigelt,
BORKÉSZÍTÉS A tartályba a szőlő egész fürtben, zúzás bogyózás nélkül került. Co2 gáz alatt 7 napos szénsavmacerációval a bogyón belül történt az erjedés. Almasavbontás után készre kezelve palackoztuk.
ÉVJÁRAT A 2023-as évben a virágzás a megszokott időben történt, de elhúzódó volt. Az elmúlt évjáratok után az idei évben a természet részben pótolta a hiányzó csapadékot , hiszen tavasszal és nyáron jelentős mennyiség esett. Növényvédelmi szempontból sok kihívást jelentett az év, azonban időben cselekedtünk, így szőlőink egészségesek maradtak. Augusztus második felétől valódi nyári időjárás volt, ami gyakorlatilag az egész szüret alatt folyamatosan tartott. Ennek köszönhetően a szőlő az átlagos időben érte el a fejlődési szakaszait. A csapadékmentes, meleg napok mind a szőlő érésére, mind pedig a szüreti napok szervezhetőségére pozitív hatást gyakoroltak. Esős nap ebben az évjáratban nem befolyásolta a betakarítást, amiért nagyon hálásak vagyunk! Szép, érett, kivételesen jó beltartalmú szőlőket szüreteltünk, amelyek üde savú és gyümölcsös ízekkel, illatokkal rendelkező borokat eredményeztek. Bizonyos fajták esetében az évjárat jó érlelhetőséget is előrevetít.
FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET 12-13˚C

Ételek

A hagyomány szerint Márton-napi finomságokhoz (liba minden módon) ajánljuk!

Termék értékelések

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!